Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Niđe azil nije kao iznad Crne Gore, dajte ga i Do Kvonu ako smijete

''Telman Ismailov, Igor Čujan, Dmitrij Senjin, Bilal Čamgoz. Svi su dobili politički azil u Crnoj Gori, a neko je iz Crne Gore dobio milione da ovo završi.''

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević ocijenio je da je neko iz Crne Gore dobio milione da završi azil milijarderu iz Azerbejdžana Telmanu Ismailovu, bivšem ruskom bankaru Igoru Čujanu, bivšem pukovniku ruske Federalne službe bezbjednosti (FSB) Dmitriju Seninu i turskom državljaninu Bilalu Čamgozu.

– Telman Ismailov, Igor Čujan, Dmitrij Senjin, Bilal Čamgoz. Svi su dobili politički azil u Crnoj Gori, a neko je iz Crne Gore dobio milione da ovo završi. P.S. Niđe azil nije kao iznad Crne Gore. P.S.S. Dajte ga i Do Kvonu ako smijete… – naveo je Knežević na mreži X.

Podsjećamo, ruski državljanin Telman Ismailov uhapšen je 2021. godine u Podgorici po potjernici Rusije, jer se sumnjiči za organizaciju dva ubistva ruskih državljana.

Čujan je optužen da je bez znanja uprave banke od 2013. do 2016. godine podelio 115 kredita u vrijednosti od oko 500 miliona eura, a za sebe je zadržao oko 160 miliona eura.

Seninu se u Rusiji sudi u odsustvu zbog dezertiranja, a ako ga proglase krivim prijeti mu do sedam godina zatvora.

Čamgoz je uhapšen u Crnoj Gori zbog sumnje da je koristio lažni pasoš sa kojim je registrovao firmu u Crnoj Gori, a prije dva dana mu je određena mjera nadzora zabrana napuštanja stana.

Turske vlasti ga potražuju radi vođenja krivičnog postupka za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, nanošenje povreda, prijetnje, kršenje zakona o vatrenom oružju, prouzrokovanju štete, razbojnička krađa, pokušaj ubistva, gdje su opisana krivična djela propisana turskim krivičnim zakonikom.

Južnokorejski trgovac kriptovalutama, Do Kvon, čija se kompanija tereti za prevaru vrijednu 40 milijardi dolara povezanim sa tokenima TeraUSD i Luna, uhapšen je 23. marta prošle godine na aerodromu u Podgorici zbog upotrebe lažnih dokumenata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve