Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Krivokapić 28. avgusta osniva Demohrišćansku stranku

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević saopštio je da će 28. avgusta na Veliku gospojinu premijer Zdravko Krivokapić oformiti Demohrišćansku stranku

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević tvrdi da će premijer Zdravko Krivokapić 29. avgusta osnovati Demohrišćansku stranku.

– Očigledno je da je ekspertska vlada bila lansirna rampa za formiranje političkog subjekta u kojem će biti premijer da li kao predsjednik ili možda kao osnivač, a na njenom čelu Milojko Spajić – saopštio je Knežević na Prvoj TV.

On je istakao da u prilog toj informaciji ide i činjenica da je pokret na čijem je čelu bio premijer, učestvovao na izborima u Nikšiću i Herceg Novom, gdje je dobio po jedan mandat.

– To je neka, u ovom trenutku realna poltička snaga ali dok se ne izmjeri sa strankom Alekse Bečića teško možemo procijeniti da li je to realno političko uporište premijera Krivokapića- naveo je Knežević.

Kazao je da svakom novom rečenicom Krivokapić demantuje samog sebe.

– Mi mu moramo pomoći da izađe iz ove krize, jer vidimo da se nije snašao. Neće biti smak svijeta ako Krivokapić ne bude premijer, a ja želim da mu pomognem. Pošto smo ga mi prvi predložili za mandatara red je da mu pomognemo. Možda bi mu više odgovarala neka biblioteka ili ambasada. Te teorije zavjere koje pominje sjutradan svi demantuju, čak i on sam- kazao je Knežević.

Istakao je da će smjena ministra pravde Vladimira Leposavića značiti novi momenat u crnogorskoj politici.

– To je kršenje svih demokratskih standarda. U svim normalnim državama to bi značilo pad Vlade, pa zato pozivam Krivokapića da ne ulazi tu u avanturu. Takav agresivan nastup koji ide u pravcu smjene Leposavića samo će izazvati krizu- dodao je Knežević.

Podvukao je da u Vladi ima više pritiskajućih faktora.

– Prije svega od vicepremijera Dritana Abazovića. Ovo je Vlada nesposobnih ministara, čast izuzecima, a toliko su se iskompromitovali u prethodnom periodu. I dalje imamo duboko pozicionirane kadrove DPS-a, a i neke ministre koji su glasali DPS. Ovaj Krivokapićev eksperiment sa ekspertskom Vladom je doživio fijasko- zaključio je Knežević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
13.06.2021-08:31 08:31

Pipun se pregrijao, a to nije dobro za njega.