Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević i Mandić na mjerama tajne službe po osnovu ekstremizma

Ta informacija je iznešena u trenutku kada se zagrijala rasprava između poslanika Socijaldemokratske partije Raška Konjevića, i lidera GP URA, potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Lideri Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Milan Knežević, nalaze se na mjerama tajne službe po osnovu ekstremizma – rečeno je na današnjoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu.

Ta informacija je iznešena u trenutku kada se zagrijala rasprava između poslanika Socijaldemokratske partije Raška Konjevića, i lidera GP URA, potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Konjević je poručio vicepremijeru da nije u redu njegova kategorizacija građana koji nemaju isto mišljenje.

”Abazoviću pokušali ste u jednom trenutku ili neoprezno da sve ljude koji politički drugačije misle povodom događanja na Cetinju 4. i 5. na neki način proglasite ekstremistima”, kazao je Konjević.

Na to je Abazović reagovao kazavši da to nije tačno i Konejviću kazao da je podstrekivač.

”Evo vi ste meni rekli da sam ja podstrekivač a ja ću sada vama da kažem. Ako sam ja podstrekivač, zašto su Milan Knežević i Andrija Mandić po osnovu ekstremizma na mjerama tajne službe. Što me gledate? A spustićemo se dolje pa ćemo da razjasnimo ko je podstrekivač, ko je ovakav a ko je onakav”, kazao je Konjević.

On je prokomentarisao citat vicepremijera u kojem je kazao da jedino u autoritarnom režimu političari daju nalog za hapšenje i da se javno time hvale.

”Ja sam to do sada samo sreo kod predsjendika Vlade, Zdravka Krivokapića. Nisam to sreo do sada da se neko sa pozicije predsjednika Vlade javno hvali time da se neko lice liši slobode. Ako ste mislili na tu vrstu autoritarnosti onda se ta kvalifikacija odnosi na Vladu kojom vi pripadate”, zaključio je Konjević.

Abazović je nakon toga nastavio da govori sa mjesta na šta je intervenisao predsjednik odbora.

”Molim vas budite malo više relaksirani, jer ako bi iko ovdje trebao da se ljuti onda sam to ja, jer sam na mjerama tajnog nadzora od strane Vlade koju sam ja izglasao”, kazao je Knežević.

Detaljnije o ovoj temi Odbor će razgovarati u gluvoj sobi na sjednici koja je zatvorena za javnost.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
28.09.2021-01:36 01:36

Pa ti onda sruši tu vladu, govedo