Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
Rubrika:

Knežević: Crnogorci nijesu izmišljena nacija

Crnoj Gori je, kako kaže, potrebno pomirenje

Ne podržavam izjave u kojima se Crnogorci označavaju kao izmišljena nacija, ma odakle da dolaze, kazao je lider Demokratske narodne partije, Milan Knežević u potkastu “Bure baruta” na Gradskoj RTV.

U razgovoru sa autorom, Danilom Marunovićem, osvrnuo se i na ideju pomirenja četnika i partizana, ali i bjelaša i zelenaša i pojasnio da će uvijek biti garant slobode svim građanima ma kako se oni nacionalno ili ideološki izjašnjavali.

Nacionalni Crnogorci imaju pravo da se tako osjećaju i nemam problem sa tim, kaže Knežević i dodaje da drugačije stavove ne podržava, bez obzira od koga dolaze.

„Crnogorci nisu ni izmišljena nacija, niti su nekakva kopilad, niti su nastali iz nekakvih komunističkih laboratorija i prvi bih se suprostavio takvim kvalifikacijama. Ja sam to uvijek osuđivao. Ja sam čovjek koji je glasao za zajedničku državu sa Srbijom, ali ne zato što sam želio da Crna Gora bude u nekom zavisničkom položaju od Srbije. I sjutra bih prvi ustao da branim i teritorijalni integritet i suverenitet Crne Gore od bilo koga ko bi želio da mijenja neki mentalni, civilizacijski, istorijski i duhovni kod ovoga naroda, ma odakle dolazio“, kazao je Knežević.

Crnoj Gori je, kako kaže, potrebno pomirenje.

„Posebno između potomaka četnika i partizana, potomaka bjelaša i zelenaša. I ako me sad pitaš, mislim da je to jedna od najboljih stvari, jedna deklaracija koju smo potpisali Andrija Mandić i ja o pomirenju partizanskih i četničkih potomaka, jer su se ti nesrećni ljudi pod zemljom davno pomirili i potpuno je nenormalno da mi, osamdeset godina kasnije, otvaramo te rane ko je bio u četnicima, ko u partizanima, ko je bio bjelaš, a ko zelenaš”, smatra Knežević.

Svaki čovjek, kako kaže, ima pravo na sopstveni stav i ideološku različitost i zbog toga niko ne bi trebalo da bude izložen napadima.

“Zaštitio bih svakog ko je na takav način ugrožen, makar platio životom”, zaključuje Knežević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
100%c crnogorac
15.05.2023-19:30 19:30

Legenda si !

tivatski58
15.05.2023-22:13 22:13

Ti nisi 100% Crnogorac ti si posrbio

Merlin
16.05.2023-05:59 05:59
Reply to  tivatski58

Ti si neki Titin Crnogorac, sviju vera i nacija.

RIR
15.05.2023-21:14 21:14

…. primakli se Izbori – a što priča kad pođe kod onoga Vučića , kao uvijek , baš nas zasmijava …!
bice što smo bliži izborima i da je bila CPC autokefalna a bogami i da je užas bio 1918 god.od “brace”Srbijanske …ništa neocekivano …
samozvanog Pipuna “napade “momak -da nebi kamera svi ga ocahu popljuvati …a gosp.Pipun ni izvinjenje ,takav vam je momak iz Mojanovica /ozbiljan u izjavama ada ka VAZDA ! /

Blaki
15.05.2023-22:41 22:41

Ako spominjem pomirenje onda se ne vraćaju u prošlost i ne spominju četnike Mandić je četnički vojvoda .Što se tim diči.A i ti mlatinjaš srpskom zastavom.Maši jugoslovenskom ako pričaš o pomirenju.

Blaki
15.05.2023-22:44 22:44

Ne prestavljaj se lažno.
Samo si 10% Crnogorac

Merlin
16.05.2023-06:09 06:09
Reply to  Blaki

Ti si 100% Titin Crnogorac sviju vera i nacija. :)

Backovic E.
16.05.2023-00:11 00:11

Ma daj molim te! Govoris: “Svaki čovjek, ima pravo na sopstveni stav i ideološku različitost i zbog toga niko ne bi trebalo da bude izložen napadima.”. Tacno, no niko nema pravo na vlastite cinjenice, a cinjenice govore da je cetnicki pokret bio anticrnogorski, drzavnopravni i nacionalno. Da je bio u ogromnoj mjeri zlocinacki i profasisticki. Cinjenica je i da je zapoceo kao ustanicki, ali je zavrsio kao kolaboracionisticki i izdajnicki. Bazirsn na Moljevicevom politiskom programu “homogena Srbija”. D. Mihajlovic nije osudjen zbog ideoloskih razloga, osudjen je zbog konkretno pocinjenih monstruoznih zlocina nad Bosnjacima, Crnogorcima i Srbima. Osudjen je zbog dokazane… Pročitaj više »

Sabro
16.05.2023-02:08 02:08

„Crnogorci nisu ni izmišljena nacija, niti su nekakva kopilad, niti su nastali iz nekakvih komunističkih laboratorija- Zajedno sa Vasim Djedom-DF-SESELJEVIM DEMOKRATAMA-URA- toliko nanijo zla i ukaljaia Crnogorce da vam nikad zaboravit nece a oprastali su vazda cinjeli -sad bi trebali svi vi DF-SESELJEVI DEMOKRATE -URA -CETNIK MILACIC da ga osudite i izvinete se Crnogorcima -Albancima -Muslimanima za sve sto ste upucivali uvrede i prijetnje drugih naroda !!CG CRNOGORCI IMAJU SVOJ PONOS I CAST SVUDJ U SVIJETU!