Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević čestitao Putinu: Rusija garant stabilnosti bipolarnog svijeta

''Po Kneževiću, mirotvoračka uloga Rusije u današnjim geostrateškim okvirima usmjerena je na kontinuirano jačanje globalne ravnoteže, na balans svjetske moći protiv društvenih i vojnih monopola''

Predsjednik DNP-a, Milan Knežević, u ime svih članova i simpatizera Partije, kao i u svoje ime, povodom Dana državnosti Ruske Federacije upućuje srdačne čestitke predsjedniku Ruske Federacije, Vladimiru Putinu, i cjelokupnom velikom, slobodoljubivom ruskom narodu, naviode iz ove partije.

“Knežević pritom ističe istorijski nepobitnu činjenicu da je velika Rusija oduvijek podnosila najteže udare sudbine u istoriji čovječanstva, da je tokom Drugog svjetskog rata imala trideset miliona ljudskih žrtava, ali je iz svake nevolje izlazila jača i spremnija da očuva svoj i svjetski mir, na dobrobit današnje cjelokupne civilizacije. Po Kneževiću, mirotvoračka uloga Rusije u današnjim geostrateškim okvirima usmjerena je na kontinuirano jačanje globalne ravnoteže, na balans svjetske moći protiv društvenih i vojnih monopola, koji bi vodili jednostranom kreiranju svjetske politike na štetu sveukupnog naprednog čovječanstva”, kazali su iz DNP.

Knežević smatra da Ruska Federacija danas čini garant stabilnosti bipolarnog svijeta uz snažan doprinos očuvanju tekovina na najvišem civilizacijskom nivou.

“Povodom Dana državnosti Ruske Federacije, predsjednik DNP CG istovremeno upućuje srdačne čestitke i ambasadi RF u našoj zemlji, kao i ambasadoru, Nj. E. Vladislavu Vladislavoviču Maslenjikovu, koji se deklarisao kao mudar karijerni diplomata pokazujući od samog početka svog naimenovanja da istinski uvažava društvene, istorijske i kulturne osobenosti Crne Gore, uz želju da i lično doprinese uzajamno korisnoj saradnji dvije zemlje na ravnopravnim osnovama, Crne Gore i Ruske Federacije, na dobrobit njihovih naroda i kultura”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
11.06.2021-11:39 11:39

E vala pipune tvoja cestitka ga je vjerovatno odusevila samo ne zaboravi jednu vaznu cinjenicu a to je da ulizice noko ne cijeni a jos manje postuje.