Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Klub poslanika DPS: Antievropska i antizapadna Vlada izabrana kršenjem Ustava, Zakona o Prijestonici i Poslovnika Skupštine Crne Gore

Kako su istakli, vjerujući da smo tokom mandata ekspertske Vlade Zdravka Krivokapića i manjinske Vlade Dritana Abazovića vidjeli sve što se može vidjeti kada je u pitanju politički amaterizam, ali i potpuno odsustvo svijesti o upravljanju državnim poslovima, tokom jučerašnjeg dana vidjelo se da i od lošeg može gore.

Uprkos činjenici da je tokom jučerašnje 24-časovne sjednice Skupštine na kojoj su se birali prvi čovjek zakonodavne vlasti i 44. vlada Crne Gore, prekršen svaki pravni akt kojeg je bilo moguće prekršiti, poslanički klub Demokratske partije socijalista je i u tako neregularnim uslovima za rad pokazao apsolutnu superiornost u razmjeni argumenata sa strankama parlamentarne većine, navodi se u saopštenju Kluba poslanika DPS-a.

Kako su istakli, vjerujući da smo tokom mandata ekspertske Vlade Zdravka Krivokapića i manjinske Vlade Dritana Abazovića vidjeli sve što se može vidjeti kada je u pitanju politički amaterizam, ali i potpuno odsustvo svijesti o upravljanju državnim poslovima, tokom jučerašnjeg dana vidjelo se da i od lošeg može gore.

“Naime, prvo je vojvoda Mandić bahato, sa ambicijom da pokaže ko je stvarni šef nove parlamentarne većine, zakazao sjednicu o izboru nove vlade u ponoć kršeći Zakon o Prijestonici u članu 10 koji jasno definiše da se prva sjednica jesenjeg zasijedanja održava na Cetinju. A onda je Milojko Spajić prekršio član 103 Ustava Crne Gore time što nije predstavio program Vlade, što je na nezapamćen način ponizio Skupštinu Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Ocjenjuju da je nova parlamentarna većina, počela jučerašnji dan ograničavanjem rasprave o izboru četničkog vojvode Andrije Mandića na mjesto predsjednika Skupštine, te bježanjem sa Cetinja, a kasnije i kršenjem Ustava, čime se još jednom potvrdilo da je Crna Gora dobila prosrpsku i prorusku vladu, koja ne haje za dobre demokratske prakse.

“Imajući u vidu da smo jučerašnji radni dan završili jutros iza 7 h, te da uprkos očiglednoj namjeri nijesmo dozvolili poigravanje sa integritetom Parlamenta, još jednom smo pred licem crnogorske javnosti potvrdili da politika DPS-a ima čvrst imunitet i da se novi sastav našeg poslaničkog kluba dobro prilagodio novonastalim političkim okolnostima!Prinuđeni da o tako važnoj temi kao što je program i sastav nove vlade, raspravljamo u sitnim satima, testirali smo sopstvene granice psihofizičke mogućnosti, i uspjeli da izađemo u susret pravu javnosti da zna. Tako su tokom maratonske sjednice Skupštine Crne Gore, zbog neodgovornosti i bahatosti parlamentarne većine, neki od naših novih poslanika imali svoje vatreno krštenje u ranim jutarnjim časovima”, dodaju u saopštenju.

Ipak ističu, to nije omelo u namjeri da razobličimo stvarne namjere nove parlamentarne većine, i da do rane zore, istrajno i uporno – našim diskusijama demaskiramo prevaru koja se servira crnogorskim građanima u vidu iznuđenog pranja biografije četničkog vojvode i njegove proruske koalicije.

“Na kraju, uvjereni smo da i ovu vladu trulih kompromisa, čeka ista sudbina kao i ona koja je zadesila vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića”, zaključuje se u saopštenju Kluba poslanika Demokratske partije socijalista.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
01.11.2023-09:44 09:44

To im je bio start..u novu vodecu funkciju drzave CG…DPS..mora biti aktivan..!