Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Klub odbornika ”Zajedno gradimo Kolašin”: SO da usvoji naš predlog odluke kojom bi se pospješio natalitet u našoj opštini

Ovom odlukom se planira pomoći parovima da se putem medicinski potpomognute oplodnje ostvare kao roditelji

Odbornici Pokreta “Zajedno gradimo Kolašin”, Marta Šćepanović i Balša Cvetković, predali su u skupštinsku proceduru Odluku o sufinansiranju troškova, uslovima, načinu i postupku raspodjele sredstava za medicinski potpomognutu oplodnju. Ovom odlukom se planira pomoći parovima da se putem medicinski potpomognute oplodnje ostvare kao roditelji.

“Korisnici sredstava opredijeljenih za ovu svrhu mogu biti bračni, odnosno vanbračni supružnici i žena koja ne živi u bračnoj, odnosno vanbračnoj zajednici a koji sredstva za postupak medicinski potpomognute oplodnje više ne mogu ostvariti na teret Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore i parovi koji sredstva za postupak već obezbjeđuju iz Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore”, navodi Klub odbornika Pokreta “Zajedno gradimo Kolašin”.

Odlukom je planirano da se sredstva u iznosu od 20.000 eura dodjeljuju, na osnovu javnog konkursa i to parovima koji medicinski potpomognutu oplodnju više ne mogu ostvariti iz sredstava Fonda, do 80 odsto troškova (najviše 2.000 eura) po priloženim računima za intervencije u zemlji i 60 odsto troškova (najviše do 4.000 eura) po priloženim računima za intervencije u inostranstvu.

Takođe, parovima koji su već u postupku medicinski potpomognute oplodnje na teret sredstva Fonda za zdravstveno osiguranje sljeduje iznos od 500 eura po priloženim računima.

“Zbog značaja ove odluke kao mjere za pospješivanje nataliteta u našoj opštini pozivamo kolege odbornike iz SO Kolašin da svojim glasom na sjednici Skupštine podrže ovu Odluku i time doprinesu sreći jedne porodice”, poručuje Klub odbornika Pokreta “Zajedno gradimo Kolašin”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve