Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Klub odbornika DPS – SD: UP i ODT uputili Zahtjev za asistenciju policije u nesmetanom održavanju sjednice SO Andrijevica

Podjećaju crnogorsku javnost da 15. jula i 07. avgusta nijesu održane sjednice SO Andrijevica a sve to, kako kažu, usljed činjenice da je grupa građana zauzela skupštinsku salu u terminima planiranim za održavanje sjednice Skupštine, a u cilju onemogućavanja vršenja odbornika u obavljanju njihove zakonske dužnosti definisane zakonom, Statutom Opštine i Poslovnikom o radu SO Andrijevica

Klub odbornika DPS – SD je Upravni policije i nadležnom Osnovnom tužilaštvuuputio Zahtjev za asistenciju policije u nesmetanom održavanju sjednice Skupštine Opštine Andrijevica.

“Kao što smo to već ranije najavili, Klub odbornika DPS – SD Andrijevica Stanici policije Andrijevica Uprave policije Crne Gore uputili smo zahtjev za asistenciju policijskih službenika u nesmetanom održavanju sjednice Skupštine opštine Andrijevica”, saopštio je Klub odbornika DPS – SD.

Podjećaju crnogorsku javnost da 15. jula i 07. avgusta nijesu održane sjednice SO Andrijevica a sve to, kako kažu, usljed činjenice da je grupa građana zauzela skupštinsku salu u terminima planiranim za održavanje sjednice Skupštine, a u cilju onemogućavanja vršenja odbornika u obavljanju njihove zakonske dužnosti definisane zakonom, Statutom Opštine i Poslovnikom o radu SO Andrijevica.

“Kako smo u saznanju da određena grupa građana ponovo planira onemogućavanje održavanja sjednice SO Andrijevica zakazane za 28.  u 11 časova, zahtijevamo od Uprave policije Crne Gore, odnosno Stanice policije Andrijevica da shodno svojim ovlašćenjima asistiraju u omogućavanju održavanja navedene sjednice, kako bi se odbornička prava i dužnosti sprovela nesmetano, u skladu sa zakonom”, navodi se u saopštenju.

Napominju da su o ovom zahtjevu, upućenom Stanici policije Andrijevica UP Crne Gore, obavijestili i Osnovno državno tužilaštvo u Beranama.

“Ovom prilikom izražavamo svoja očekivanja da će pomenuti nadležni državni organi postupiti u skladu sa našim zahtjevom, odnosno obavještenjem, te da će održavanje sjednice SO Andrijevica proteći nesmetano, u najboljem interesu svih građana naše opštine”, uaključuje Klub odbornika DPS – SD Andrijevica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve