Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Kljajić: Na sjednici SO Berane iskazano nepoštovanje države, Milatović da uputi izvinjenje što je bio institucionalni dekor u skrnavljenju državnih simbola

Naime, kako je navela, na obilježavanju Dana opštine Berane a tokom intoniranja himne Crne Gore, i to njene skraćene verzije, poslanica iz redova Nove srpske demokratije Jelena Božović držala je tri prsta pri srca

Po uzoru na Marka Kovačevića, nacionalističkog provokatora koji se “proslavio” nepoštovanjem crnogorske himne i državnih simbola, danas su njegovi istomišljenici svečanu sjednicu Skupštine opštine Berane povodom Dana opštine iskoristili da upriliče slične nakaradne performanse, poručila je predsjednica Opštinskog odbora Demorkatske partije socijalista (DPS) Berane Lidija Kljajić.

Naime, kako je navela, na obilježavanju Dana opštine Berane a tokom intoniranja himne Crne Gore, i to njene skraćene verzije, poslanica iz redova Nove srpske demokratije Jelena Božović držala je tri prsta pri srca.

“Osim toga lokalna vlast je u sali na samoj bini pored državne crnogorske zastave istakla muzejsku trobojku sa bijelim grbom, čime je i slikovito opisala koliko poštuje Ustav, zakone i druge pozitivno pravne norme naše države”, dodala je Kljajić.

Ali, po njenim riječima, ako crnogorsku javnost i “ne iznenađuje sve ovo što dolazi od strane poslanice Božović i lokalne beranske vlasti”.

“Svakako da čudi da ovakvo provokativno ponašanje ne smeta predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću koji je takođe bio prisutan u sali. Stoga od Milatovića, kao predsjednika svih građana Crne Gore, očekujemo da ovaj čin poniženja države osudi i uputi izvinjenje što je još jednom bio institucionalni dekor u skrnavljenju državnih simbola od strane negatora i mrzitelja Crne Gore”, naglasila je Kljajić.

Ukoliko taj gest prođe bez reakcije predsjednika, Kljajić je sljedećeg stava.

“U suprotnom, ako i ovo otćuti, onda svakako da su i njegove namjere prema Crnoj Gori iste kao i ovih predstavnika koalicije Za budućnost Crne Gore, za koje istinski navija i insistira da budu dio nove vlade i pored činjenice da otvoreno iskazuju nepoštovanje Ustava, suvereniteta i nezavisnosti Crne Gore”, zaključila je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
21.07.2023-23:21 23:21

Ovo je vec drugi put..dje prisustvuje g.Milatovic..za izrugavanje Himne i crnogorske zastave…iako je znao..nijese izvinuo…