Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Katnić Krivokapiću: Ne mogu prihvatiti poziv od onih koji su htjeli da ukinu SDT

''Svaki Vaš budući poziv koji je u duhu očuvanja vrijednosti ću sa zadovoljstvom prihvatiti''

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić neće se odazvati pozivu premijera Zdravka Krivokapića da 30. avgusta u Vili Gorica prisustvuje prijemu “Luča slobode” koju organizuje Vlada povodom godišnjice pobjede na parlamentarnim izborima 2020. godine.

Njegovo pismo prenosimo integralno.

“Poštovani predsjedniče Vlade Crne Gore,

Najdublje i najiskrenije Vam se zahvaljujem na pozivu upućenom da prisustvujem prijemu Luča slobode koji organizuje Vlade Crne Gore.

Prije svega moram Vam ukazati da mi, iz meni nepoznatih razloga, u prethodnom periodu nijesu upućivani pozivi radi prisustva na državnim i drugim prijemima, kao kada je u pitanju nedavni prijem povodom Dana državnosti, Trinaestojulske nagrade, iako sam u posljednjih pet godina kao glavni specijalni tužilac ove države, redovno pozivan od strane nekadašnjih nosilaca vlasti ili predstavnika diplomatskog kora, na sve državne i druge protokolarne prijeme.

Takođe, prijem na koji me pozivate, odnosi se na promociju djela onih političkih stuktura i vrijednosti koje su u prethodnom periodu učinila sve da rješenjima, koja su suprotna svim međunarodnim pravnim standardima, ukinu Specijalno državno tužilaštvo i mene kao glavnog specijalnog tužioca uklone sa javne funkcije koju obavljam, koji su dio istih političkih struktura koje su pokušale i i dalje istrajavaju u namjeri moje fizičke, profesionalne i moralne likvidacije.

Zato ovaj poziv nijesam u mogućnosti da prihvatim, a kao i što sam više puta do sada naveo, stojim Vam na raspolaganju, da u okviru najznačajnijih javnih funkcija koje obavljamo, zajedno učinimo da Crna Gora bude naša luča, država vladavine prava i pravde, ekonomski i socijalno snažna i prosperitetna, za dobro svih njenih građana, a svaki Vaš budući poziv koji je u duhu očuvanja vrijednosti ću sa zadovoljstvom prihvatiti”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve