Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

KAO ŠTO SMO NAJAVILI: Beograd aktivirao svoje poslušnike da sabotiraju formiranje proevropske Vlade u Crnoj Gori

Spajić za sad odoljeva pritiscima i sve je izvjesnije formiranje proevropske izvršne vlasti, gdje bi i SD mogao da odigra važnu ulogu, s obzirom da, kako smo već najavili, pojedini sa izborne liste PES neće podržati Vladu bez neočetničkih ekstremista pod kontrolom Beograda - koalicije ZBCG

Pisanje Portala Aktuelno oko formiranja nove proevropske i prozapadne Vlade potpuno se obistinilo, i sve što smo najavili ispostavilo se kao tačno, što je uostalom slučaj sa svim političkim dešavanjima.

Kako smo već pisali, režim u Beogradu na čelu sa psihotičnim Aleksandrom Vučićem je do zadnjeg momenta pritiskao da bivši DF, koalicija ZBCG, uđe u Vladu, ali kako je to sada propalo, srpski autokrata će učiniti sve da se crnogorska vlada uopšte i ne formira.

Vučićev plan je da na vlast ostavi svog potrčka Dritana Abazovića, raspiše nove izbore i uvede Crnu Goru u destabilizaciju čime bi skrenuo pažnju sa svoje katastrofalne pozicije i neizdrživog stanja u Srbiji. To je koncept po kome se Crna Gora pretvara u ”failed state” (propalu državu), što u neku ruku nažalost već i jeste.

Kristofer Hil i Aleksandar Vučić: Od njih dvojice kreće destabilizacija čitavog Regiona

U tome ga podržava njegov intimus i propali diplomata, ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil, dok iz prikrajka sve to posmatra i klima glavom izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Vučićeva marioneta koja figurira kao premijerka Srbije Ana Brnabić se takođe juče uključila u hajku na Crnu Goru i otvoreno se miješa u formiranje Vlade pod izgovorom da u njoj treba da budu Srbi, iako će i bez upokojenog DF-a, Srbi biti i te kako zastupljeni.

Društvenim mrežama već kruže fotografije funkcionera pokojnog DF-a Slavena Radunovića i Miluna Zogovića koji se preslišavaju o nalozima za rušenje vlade koje su dobili iz Beograda.

Spajić za sad odoljeva pritiscima i sve je izvjesnije formiranje proevropske izvršne vlasti, gdje bi i SD mogao da odigra važnu ulogu, s obzirom da, kako smo već najavili, pojedini sa izborne liste PES neće podržati Vladu bez neočetničkih ekstremista pod kontrolom Beograda – koalicije ZBCG.

Slaven Radunović i Milun Zogović se preslišavaju jesu li dobro zapamtili naloge za rušenje vlade koje su dobili iz Beograda

Mandatar i lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić, za sada, za formiranje nove vlade ima podršku 42 poslanika.

Kako smo već najavili Ujedinjena Crna Gora na čelu sa profesionalim Srbinom Goranom Danilovićem, u nedelju je zvanično potvrdila da neće podržati Spajićev predlog.

Prethodno je i drugi koalicioni partner PES-a, Alternativa Crna Gora, saopštio da ne može podržati vladu kojoj bi, kako su kazali, ključni konstituent bila Bošnjačka stranka (BS). I to smo ranije najavili.

Pritisak će se sada vršiti i na Socijalističku narodnu partiju (SNP) i CIVIS da ne uđu u Vladu, pod izgovorom da su Srbi diskriminisani, iako ekstrmistički DF ne podržava preko 70 odsto Srba u Crnoj Gori.

Propagandne platforme po nalogu Beograda sabotiraju pregovore oko Vlade

Pritisak se osim preko indirektnih i direktnih obavještajno-bezbjednosnih kanala vrši i putem medija koji podržavaju srpskog autokratu Vučića.

MEDIJSKA MAFIJA U ELEMENTU: Propagandne platforme po nalogu Beograda sabotiraju pregovore oko Vlade

U prljavoj propagandi i pritiscima prednjači ispostava srpske Bezbjednosno informativne agencije (BIA) kodnog imena Borba, za njom je druga ispostava ove agencije IN4S, a tu je i prosrpski režimski tabloid Vijesti i bezlična platforma koja je odnedavno i otvoreno u službi zvaničnog Beograda – CDM. To je možda i očekivano za CDM jer se spekuliše da su nedavno izgubili sponzorstvo od kontroverzne kompanije BEMAX, pa su se okrenuli izvoru finansiranja iz Beograda.

Propagandna ispostava BIA-e na aparatima

Sada je sve glasnije mišljenje da bi u igru mogle da uđu i Socijaldemokrate, koji su na posljednjim izborima bili u koaliciji sa DPS-om, i sa svoja tri mandata podrže Vladu i time rasterete Spajića.

Kako će se stvari odvijati i da li će se Spajić oduprijeti pritisku beogradske hegemonije podržane kompromitovanim i potencijalno korumpiranim američkim diplomatama, ostaje da se vidi.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Davor
29.08.2023-09:18 09:18

Aktuelno me brani Spajica ??

Neko tamo
29.08.2023-10:39 10:39

Samo neka se svetosavska kopilad usude da auto litijaju sj vece

Evidence
29.08.2023-11:38 11:38

„Ah otadžbino, koliko smo pali“. Proevropski građani CG su na strani prevaranta, ‘zavodnika žena, svih rasa i religija’ Miloojka. Ne zbog njegovih ljudskih, moralnih, profesionalnih, intelektuanih vrednosti. Već prosto što je je nezrela, umišljena, nevastitana, Vučićeva slugeranja, Ja(-)ov, znatno lošija opcija. Da ne govorimo o najgorem ikad, šibicaru, korumpiranom lažovu, bratu Abazu.

Evidence
29.08.2023-12:29 12:29

Danilović? Koja gnjida!, marginalac, krpelj. Izbačen od svih, uvijek se nekako vrati na mala vrata. Lider combi partije. Smučio se bogu i narodu. Zamislite ga da je na čelu, nedaj Bože neke veće partije.