Nedjelja, 12 Maja, 2024
Rubrika:

Kabinet Đukanovića: Umjesto fanatične opsjednutosti predsjednikom, Krivokapić da se skoncentriše na premijersku funkciju

Današnja izjava predsjednika Vlade je jasna i nedvosmislena poruka evropskim partnerima i crnogorskim građanima, da je usvojeni Predlog zakona potvrda snažnog političkog uticaja na nezavisnost pravosuđa, zaključuje se u saopštenju

Ozbijno kršenje nezavisnosti Tužilačkog savjeta, kao i jasno iskazano mišljenje Venecijanske komisije da ,,nije uvjerena da je opseg reformi dovoljan u pogledu sprječavanja rizika od politizacije Tužilačkog savjeta’’, samo su dio razloga koje je jasno iskazao predsjednik Milo Đukanović, prilikom vraćanja Skupštini na ponovno odlučivanje Zakona o Državnom tužilaštvu.

To je danas saopšteno iz kabineta Đukanovića, u reagovanju povodom izjave premijera Zdravka Krivokapića da je predsjednik vratio tužilački zakon “iz straha da ne bude prvi procesuiran”.

“Današnja izjava predsjednika Vlade u Skupštini potvrda je činjenice da je strah stanje u kome se nalazi um i rasuđivanje slabih. Umjesto praznih prijetnji upućenih na nedostojan način u zakonodavnom domu Crne Gore, bilo bi krajnje nužno da predsjednik Vlade konačno odgovori na postavljena pitanja poslanika”, navodi se u reagovanju.

Umjesto fanatične opsjednutosti likom i djelom Predsjednika Crne Gore, dodaje se, bilo bi svrsishodno da se, ukoliko može, skoncentriše na obnašanje funkcije predsjednika Vlade, koja mu neumitno sve više izmiče iz ruku.

“Konačno, današnja izjava predsjednika Vlade je jasna i nedvosmislena poruka evropskim partnerima i crnogorskim građanima, da je usvojeni Predlog zakona potvrda snažnog političkog uticaja na nezavisnost pravosuđa”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
€€€€
27.05.2021-17:43 17:43

Za ovakve zle izjave Krivokapica “iz straha da ne bude prvi procesuiran” sa udruzenim zlom -Becica-Abazovica nikad ga nebi potpisala neka puknu svi Crnogorski- Milovi dusmani!!