Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Jovanović: Postupamo po Ustavu i zakonskim propisima, odbacujem navode o uticaju premijera ili bilo koga drugog na Tužilaštvo

''Kao v.d. VDT-a, neću dozvoliti bilo kakav uticaj na državne tužioce bez obzira na adrese sa kojih pokušaji takvih uticaja dolaze i s tim u vezi odbacujem medijske navode o uticaju Premijera ili bilo koga drugog na postupanje Državnog tužilaštva'', rekla je Jovanović.

Vršiteljka dužnosti, Vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović poručila je da će ”dok je na čelu državnotužilačke organizacije, Državno tužilaštvo nastaviti da naloge za postupanje nalazi isključivo u Ustavu i zakonskim propisima”.

“Bez namjere da se bavim motivima medijskih navoda o postupanju Državnog tužilaštva po bilo čijem nalogu, koristim priliku da podsjetim nosioce javnih funkcija, medijske radnike i cjelokupnu javnost na činjenicu da će, dok sam na čelu državnotužilačke organizacije, Državno tužilaštvo nastaviti da naloge za postupanje nalazi isključivo u Ustavu i zakonskim propisima”, navela je Jovanović u saopštenju Vrhovnog državnog tužilaštva dostavljenog medijima.

Ona je kazala da “neće dozvoliti bilo kakav uticaj na državne tužioce”.

“Ponavljam da, kao v.d. VDT-a, neću dozvoliti bilo kakav uticaj na državne tužioce bez obzira na adrese sa kojih pokušaji takvih uticaja dolaze i s tim u vezi odbacujem medijske navode o uticaju Premijera ili bilo koga drugog na postupanje Državnog tužilaštva”, zaključila je Jovanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve