Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Još jedna krivična prijava protiv Adžića i Popovića: I sa ulice može da se rukovodi MUP-om

Nevladino udruženje Forum slobodnih građana „Luča“ je već pisala o tome kako se za vrijeme parlamentarnih izbora rukovodilo u MUP-u i to u Direktoratu za upravne poslove, državljanstvo i strance na kojem je ležao sav izborni proces (u njihovoj nadležnosti su i biračka prava i spiskovi).

Protiv ministra unutrašnjih poslova Filipu Adžiću podnijeta je još jedna krivična prijava za zloupotrebu službenog položaja. Krivična prijava podnijeta i protiv generalnog direktora Direktorata za upravne poslove državljanstvo i strance Radovana Popovića za lažno predstavljanje i samovlašće, saopštio je izvršni direktor Foruma slobodnih građana „Luča“ Nebojša Mrvaljević.

“Nevladino udruženje Forum slobodnih građana „Luča“ je već pisala o tome kako se za vrijeme parlamentarnih izbora rukovodilo u MUP-u i to u Direktoratu za upravne poslove, državljanstvo i strance na kojem je ležao sav izborni proces (u njihovoj nadležnosti su i biračka prava i spiskovi). Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je omogućio generalnom direktoru Direktorata za upravne poslove državljanstvo i strance Radovanu Popoviću da u periodu od 30. 05. 2023. godine do 15. 06. 2023. godine obavlja neovlašćeno, bez rješenja, dužnost generalnog direktora Direktorata za upravne poslove državljanstvo i strance i nakon isteka VD mandata koje se desilo 30. 05. 2023. godine, a prije novog imenovanja od strane Vlade Crne Gore na 57. sjednici Vlade održanoj 15. 06. 2023. godine”, kaže Mrvaljević.

Naime, dodaje on, Radovan Popović je imenovan za VD generalnog direktora Direktorata za upravne poslove državljanstvo i strance na 31. sjednici Vlade Crne Gore održanoj 30. 11. 2022. godine na period do šest mjeseci.

Foto: Luča
Foto: Luča

“Iz ove činjenice jasno proizilazi da je istom VD mandat istekao 30. 05. 2023. godine. Svi građani Crne Gore imali su priliku da Radovana Popovića vide i čuju na raznim medijima u periodu od
30. 05. 2023. godine do 15. 06. 2023. godine, prije, u toku i nakon parlamentarnih izbora kada se lažno predstavljao kao generalni direktor Direktorata za upravne poslove državljanstvo i strance. Po našim saznanjima aktivno je u navedenom periodu neovlašćeno rukovodio Direktoratom, davao uputstva zaposlenima, rukovodio sjednicama i donosio odluke, pored toga koristio je i sve privilegije generalnog direktora Direktorata, primao zaradu i koristio službeno auto. Od medijskih kuća na kojima se pojavljivao izdvajamo RTCG, TV Vijesti kao i na mnogim portalima”, navodi Mrvaljević.

On ističe da je ministar Filip Adžić pored Radovana Popovića u periodu od 30.05.2023. godine do 15. 06. 2023. godine omogućio i ostalim generalnim direktorima Direktorata da nesmetano, a neovlašćeno obavljaju svoje svakodnevne poslove i donose odluke.

“Kasnije su kroz javne konkurse preko Uprave za ljudske resurse svi generalni direktori Direktorata i nezakonito imenovani. Zbog nezakonitih imenovanja Forum slobodnih građana „Luča“ je već podnijela dvije krivične prijave i to protiv direktora Uprave za ljudske resurse Agrona Camaja, ministra Filipa Adžića i Radovana Popovića koji je i aktivno učestovao u postupku jednog nezakonitog imenovanja i to osobe kojoj je omogućeno da sa falsifikovanom potvrdom i takoreći bez ikakvog iskustva postane direktor Direktorata. Nadamo se da će Specijalno državno tužilaštvo profesionalno i sa punim integritetom postupiti po podnešenim krivičnim prijavama i omogućiti da se preduprijede buduće zloupotrebe službenog položaja, lažno predstavljanje i samovlašće u organima državne uprave”, zaključio je Mrvaljević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve