Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Jonica: Da Crna Gora bude zemlja socijalne pravde, a ne igralište tajkuna

Predsjednica Socijalista Snežana Jonica čestitala je Zdravku Krivokapiću izbor na funkciju predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednica Socijalista Snežana Jonica čestitala je Zdravku Krivokapiću izbor na funkciju predsjednika Vlade Crne Gore.

-U ime Socijalista i u svoje lično ime čestitam Vam izbor za predsjednika Vlade. Vašim izborom na funkciju premijera otvara se novo, dugo čekano, poglavlje u demokratskom trajanju Crne Gore – demokratska promjena vlasti.

U Vašim rukama su značajne poluge izvršne vlasti, pa samim tim i brojne mogućnosti, što čini opravdanim ogromna očekivanja građana Crne Gore.

Očekujem da ćete posvećeno raditi na tome da Crna Gora bude zemlja socijalne pravde, a ne igralište tajkuna, da budemo država u kojoj se pošten rad plaća, a kriminal kažnjava, u kojoj su žene ravnopravne, a ne uskraćene za brojna prava, država u kojoj nema podjele na podobne i nepodobne, u kojoj je penzija sigurnost, a ne kazna, u kojoj se posao poštuje, a ne kupuje.

Vjerujem da ćete kao profesor, koji je postao premijer, uraditi sve da konačno u Crnoj Gori znanje i rad budu ključni kriterijumi, koji će omogućiti da dođe vrijeme u kojem će prilikom zapošljavanja, napredovanja, kao i imenovanja, biti važno šta znate, a ne koga znate”, navodi Jonica.

Kaže da je raduje što ova Vlada ima najveći procenat žena do sada:

-I nadam se da će cijela Vlada, a naročito izabrane ministarke, dodatno doprinijeti da dostignemo ostvarenje potpune i Ustavom zagarantovane ravnopravnosti muškaraca i žena u Crnoj Gori.

Uvjerena da takva Crna Gora može biti sidro stabilnosti i mjesto kvalitetnog života svih njenih građanki i građana, upućujem Vama i članovima 42. Vlade Crne Gore  iskrene čestitke i želim mnogo uspjeha kako u obavljanju ovih odgovornih dužnosti, tako i u savladavanju značajnih izazova koji su pred svima nama-, poručuje Jonica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lijepa CG
05.12.2020-21:47 21:47

JONICA RAVNOPRAVNOST IZMEDJU ZENE I MUSKARCA ZAHVALJUJES SE MORA DA SI SLUCAJ IMALA !! LJEPSE BI ZVUCILO DA SI MU TRAZILA DA IMA RAVNOPRAVNOST IZMEDJU CRNOGORACA I SRBA!!!