Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

JOKOVIĆ PRIZNAO PREVARU I DEMANTOVAO ABAZOVIĆA: Za odlazeću Vladu, crkva Srbije je uvijek bila ispred EU!

O Abazoviću i Jokoviću za desetak dana konačan sud će dati poslanici u crnogorskoj Skupštini kada se bude raspravljalo o inicijativi za izglasavanje nepovjerenja aktuelnoj Vladu. Inicijativu je potpisalo 36 poslanika, a Demokrate i DF posljednjih dana jasno naglašavaju da je mnogo razloga da se vlada Abazovića obori

Odlazeća 43. Vlada koja je formirana, kako je govorio premijer Dritan Abazović za odblokiranje evropskih integracija, juče je definitivno demaskirana.

Potpredsjednik Vlade Vladimir Joković juče je nakon nešto više od 100 dana od njenog formiranja otvoreno priznao da je suštinski cilj ove izvršne vlasti bio da se poptiše tzv. temeljni ugovor sa Crkvom Srbije.

“Mi smo ostvarili naš politički cilj. Ono za šta su se zalagali svi politički subjekti koji su bili na litijama. Ne oni koji su došli na kraju i koji nijesu smjeli doći na Trojčindanski sabor. Sad su oni najgrlatiji da ova Vlada nije ništa uradila po pitanju temeljnog ugovora, već druga vlada. Druga Vlada nije ništa uradila jer nije smjela da ga potpiše. Mi smo iskazali karakter, hrabrost, potpisali ga potpuno svjesni da će biti pokrenuta procedura za našu smjenu”, kazao je on.

Potpredsjednik Vlade je saopštio da je temeljni ugovor potpisan samo zahvaljujući SNP-u i pokretu URA, kao i da je to bilo “obećano”.

Joković je na ovaj način, svjesno ili nesvjesno, sasvim demaskirao Abazovića koji se trudi da na svaki način opravda krajnje demagošku tvrdnju je Vlada formirana zbog evropskih integracija, a da je svako ko je kritikuje u suštini protiv EU.

Međutim, sada je sasvim jasno ono što se znalo i ranije da je Abazović instaliran od “centara moći” u Beogradu da za njihov račun obavi posao odnosno potpiše tzv. temeljni ugovor i tako formalno prepusti imovinu građana Crne Gore u ruke druge državi, a formalno u organizaciji koja nije ni registrovana.

Ipak, o Abazoviću i Jokoviću za desetak dana konačan sud će dati poslanici u crnogorskoj Skupštini kada se bude raspravljalo o inicijativi za izglasavanje nepovjerenja aktuelnoj Vladu. Inicijativu je potpisalo 36 poslanika, a Demokrate i DF posljednjih dana jasno naglašavaju da je mnogo razloga da se kabinet Abazovića obori.

Ukoliko Vlada padne to će biti sasvim očekivan epilog, jer je prevarantski pristup politici nešto što nikada na duže staze nije moglo da prođe.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
09.08.2022-07:34 07:34

…to smo znali , da vam je obojici bila prednost SS i da nam zvani joko ne prevodi
završice u Spuž za veleizdaju , ako to ne bude ova država nije ni za EU vec da tavori
bez pravde u sve losije po njene gradjane…

grana
09.08.2022-18:17 18:17

Bezuba vlada kao i ti sto izgledas.