Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković: Na Laloševićevo mjesto doveli čovjeka za kojeg niko nema ni jednu lijepu riječ

''Prije ćete čuti od nas ili iz DF-a da za Đukanovića lijepo kažemo nego za Begovića sportisti''

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković poručio je da je na mjesto Vasilija Laloševića doveden čovjek za kojeg niko nema ni jednu lijepu riječ.

Naime, on je kazao da je konačno došao zakon o izmjenama i dopunama zakona o sportu na dnevnom redu koji je uslovljen aferom o mogućnosti nastupa Crne Gore na svim takmičenjima bez obilježja države.

“Iz ministarstva je najavljeno da je za to kriva Uprava za mlade i sport. Pošto je na čelu te uprave bio Vasilije Lalošević koji je smijenjen, ja moram iako sam beskrajno ljut na to iznijeti određene činjenice koje su već rečene i koje niko ne može pobiti”, istakao je on.

Joković je naveo da je 02.04, kao i 21.06,23.07, 27.08 Ministarstvu prosvjete, nauke i sporta dostavljen predmet izmjene i dopune zakona o sportu koje može samo ministarstvo predložiti a ne i Uprave.

“Nekome je trebao povod da smijeni Vasilija Laloševića, smetalo je nekome, i kad je smijenjen napisano je nešto što u i najvećoj borbi sa DPS-om nije napisano. Neću ponavljati šta je napisano ali to što je napisano moraće se i dokazati”, precizirao je on.

Joković je kazao da Laloševiću nije produženo rešenje posle šest mjeseci koje je imao, kako on ističe opet greškom ministarstva, do izbora ili konkursa za novog direktora Uprave za mlade i sport.

“Lalošević je kao savjestan čovjek znajući da je zakon do šest mjeseci mjesec dana odsustvovao sa posla i tamo niko za taj period nije dolazio, u tom periodu nismo imali direktora Uprave za mlade i sport”, naveo je on.

Joković je kazao da su u komunikaciji sa Ministarstvom dobili potvrdu da Lalošević može da nastavi da radi jer je to rešenje validno.

“Možda je nekom smetalo što je sve Lalošević uradio tamo. Sve obaveze koje je imao je ispunio, sportski savezima su isplaćena pripadajuća sredstva i sve je funkcionisalo u najboljem redu. Doveden je umjesto njega gospodin Begović, čovjek za koga ni od jednog sportiste nijesam čuo lijepu riječ. Prije ćete čuti od nas ili iz DF-a da za Đukanovića lijepo kažemo nego za Begovića sportisti”, precizirao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve