Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković: Jedinstveni predsjednički kandidat, božja pravda bila bi da to bude Lekić

Najbolji kandidat bi bio, kaže, ''onaj koji će pobijediti'', a dodaje i da kandidat DPS-a mora biti poražen

Lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković poručio je sa današnje press konferencije kako svi pobjednici parlamentarnih izbora iz 2020. godine treba da se sastanu povodom predsjedničkih izbora.

“Građani su iskazali želju da imamo kandidata koji će pobijediti kandidata Demokratske partije socijalista. Neki su već rekli da će imati svog kandidata – to je legitimno, ali se bojim da će neki od tih biti gubitnici i da će onda biti drugog kruga. Građani žele jedinstvenog kandidata”, rekao je on.

Predlaže Lekića

Najbolji kandidat bi bio, kaže, “onaj koji će pobijediti”, a dodaje i da kandidat DPS-a mora biti poražen.

“Bila bi božja pravda da Lekić bude kandidat”, naglasio je, dodajući kako je on ‘pokraden’ na predsjedničkim izborima 2013. godine, a da sada nije uspjela ideja da on bude premijer.

Informacije govore da će Đukanović biti kandidat

Govorio je i o potencijalnom kandidatu DPS-a.

“Moje informacije govore da će Milo Đukanović biti kandidat DPS-a”, istakao je Joković.

Neki, koji se pitaju zašto se ne ide zajedno na predsjedničke i parlamentarne izbore, kako kaže, “možda rade za DPS”.

O vanrednim izborima: I to će doći na dnevni red

O skraćenju mandata Skupštini, poručio je da će “i to doći na dnevni red”.

“Ako se do 28. marta ne izabere 44. Vlada, moraće se izaći na nove izbore. Tada će se skratiti mandat Skupštini i ići će se na nove izbore”, rekao je Joković.

“Ne mogu se sudije birati na lutriji”

O prijedlogu potpredsjednice Skupštine Branke Bošnjak da se sudije Ustavnog suda, u slučaju da dogovor izostane, biraju modelom izvlačenja imena, te o njenoj opaski kako se tako bira i patrijarh, Joković nema naročito pozitivno mišljenje.

“To se ne može porediti. Moglo bi se desiti da svi budu istog pola ili iste nacionalnosti. Za ozbiljne stvari nije lutrija. Jesmo u pat poziciji, ali ima rješenja, ne bismo to mogli svesti na taj nivo – ko će izvući neki broj i da postane sudija Ustavnog suda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
25.01.2023-15:35 15:35

Jokane,zasto stari Lekic..sa 75 godina..a zalazi u 76–treba da se kandiduje…?Pres'ednik drzave CG..mora da bude licnost..inteliktualac..a pogotovo patriota i drzavnik..Pitam vas..ko je g.Lekic: Lekic..nije glasao za suverinitet drzave CG..kad su ga pitali zasto:njegov odgovor je bio:nije imao inspiraciju za istu..

To znaci vi zelite..a nije ni cudo..jednog antidrzavnika..koji ce jos vise uzurpirati nasu jedinu drzavu CG…vise nego Sramno……………………….

RIR
25.01.2023-20:17 20:17

Taro ,
što moze najgora partija/četnička/i najgori vođa te partije -predlaže retroradnog kandidata…partija koja je odgovorna za tkzv.TU a koja se time diči…iznjedrila je jos nekolliko lidera i političara koji su se odvojili od te partije a ostali konceptom prosrb./četnicke/tuga od partije koja ce nestati…
/na radost nas/