Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Joković: Bilo očekivano da Abazović dobije mandat, vjerujem da će to biti iskorak

''Nije bitno hoće li SNP biti dio vlade. Za nas je ključno potpisivanje temepljnog ugovora, popis stanovništa, izbori u jednom danu i zakon o porijeklu imovine''

Lider SNP Vladimir Joković odgovarao je danas na pitanja novinara, a upitan hoće li ta stranka biti dio manjinske vlade kaže:

“Za nas je ključno šta će vlada uraditi. Da li će napraviti iskorake i programske ciljeve koje smo zastupali. Nije bitno hoće li SNP biti dio vlade. Za nas je ključno potpisivanje temepljnog ugovora, popis stanovništa, izbori u jednom danu i zakon o porijeklu imovine. To su ključne stvare koje bi mi u razgovoru sa Urom i što bi doprinijelo Glavnom odboru SNP-a da odluči da li će biti dio manjinske vlade”, navodi on.

Kako kaže odluku će donijeti u naredna dva – tri dana.

“Šta će pripasti SNP to nije ključno, nama je ključno šta će pripasti Crnoj Gori ulaskom SNP-a u Vladu i da li će CG nakon formiranja ove vlade biti bolja i prosperitetnija. Nama su nacionalni interesi i interesi pomirenja bitni. To ce doprinijeti konačnoj odluci. Bilo je za očekivati da će Abazović dobiti mandat i ja vjerujem da će ipak to biti jedan iskorak i da ta vlada da li u njoj učestvovao SNP ili ne može napraviti mnogo toga i ne slažem se sa onima koji osuđuju sve ovo što se desilo”, dodaje on.

Kako dodaje, ako bi SDP i SD bili u vladi ili DPS veoma teško bi prihvatio da budu u toj vladi.

“SDP i SD su poražene partije u prošlim izborima. Ovo ne bi bila onda manjinska vlada već promijenjena volja naroda. Mi smo sve učinili što je u našoj moći da dođe do rješenja”, kaže Joković.

Upitan za stav oko deblokade Parlamenta, kaže da nije stručnjak za ta pitanja.

“Mislim da mora postojati način za izlazak iz krize. Logika nije baš najbolja. Tu se mora naći mehanizam. Zamolio bi sve partije da gledamo šta je dugoročni interes CG, da se ostavimo sitnih političkih nadgornjavanja”, zaključio je Joković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Marina
04.03.2022-14:42 14:42

Da ste iskreno za napredak Crne Gore,prioriteti bi trebali da vam budu evropske integracije ,bezbjednost zemlje,sudstvo,a ne temeljni ugovor sa jednom crkvom,popis i zakon o imovini.Ne mozete vi lako biti evropejci dog god ste zakljucani u ideologiju SPC.

BZekovic
04.03.2022-15:18 15:18

Zbogom Jokovicu. Tebi i Tvojim pajtasima Crna Gora i onako nije domovina kao drzava, nego samo kao srpska kolonija.