Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Jočić: Krivokapić je obična izdajnička, lažava tranja

Ključno pitanje je zašto ga Demokrate kao takvog zdušno podržavaju, saopštila je Jočić

Predsjednica Upravnog odbora Nacionalnih parkova Crne Gore Marina Jočić nazvala je premijera Zdravka Krivokapića “običnom lažavom i izdajničkom tranjom”.

“Poslije Raškovog svjedočenja, jasno je da je Krivi obična lažava, izdajnička tranja. Ključno pitanje je zašto ga Demokrate kao takvog zdušno podržavaju”, napisala je Jočić na svom Fejsbuk profilu.

FOTO: screenshot

Podsjetimo, jučerašnji premijerski sat obilježen je polemikom poslanika SDP-a Raška Konjevića i premijera Zdravka Krivokapića, koja je kasnije nastavljena i na Tviteru.

Predsjednik SDP-a je rekao da očekuje da će pomoći u smjeni još nekog ministra, kao u slučaju ministra Leposavića. Istakao je da je opasna sklonost premijera da lako daje izjavu koja mu potom postaje teret, osvrćući se na izjavu Krivokapića da mu je prijetilo hapšenje.

“Pojedini vaši ministri su mislili da dovedu druga na mjesto predsjednika Privredne komore. Vrlo ste kratko na poziciji premijera, ali dozvolite da možemo u tom segmentu mislimo drugačije”, kazao je Konjević.

O tvrdnji da mu se spremalo hapšenje, premijer je istakao da je rekao što je rekao, a da institucije sistema pokažu mjeru djelovanja. Rekao je da to nije informacija bez izvora, a da taj koji želi da dokaže da to nije tačno, neka podnese krivičnu prijavu.

“Vrlo često, manipulatorski, želite da kažete da nijesmo dosljedni. Želite sjutra da kažete da sam slagao tom izjavom. Ne, ovo je izjava koja je tačna”, rekao je Krivokapić.

Konjević je oštro odgovorio – “Trepnuli nijeste, a rekli ste laž”.

“Sagoreće vas mlađani saradnici. Pođite u arhivu Ministarstva finansija, uzmite pravilnike. Nađite jedan pravilnik iz 2013. godine i vidite čiji je potpis. Na riječ saradnika vi ih “opalite” u javnosti. Tako ste se našli i oko izjave da će neko da vas hapsi. I kažete, neka neko istražuje. Pa nijeste vi običan građanin, vi ste premijer. Ne može premijer da bude šarlatan koji priča šta hoće. Premijer mora biti ozbiljan čovjek. Zamislite, kad bih ja bio kao Vi, pa prepričavao razgovore koje ste vodili sa mnom prije formiranja Vlade. Pa ste poslije govoriili da tog Daku Davidovića ne poznajete, a dolazili ste sa njim. Slušali ste ga fantastično. Treba li da prepričavam razgovore sa sve slikama cvijeća koje ste donosili našoj bivšoj predsjednici. Bili gost u njenom stanu. Pa šta ste sve govorili o nekim ljudima u Parlamentu. Neću ja to da radim, ali ne možete tako sa mnom da se igrate jer vas “pusti niz vodu” vaš mlađani ministar. Igraju se saradnici sa Vama. Mnogo ste ozbiljniji čovjek nego što izgleda kad ovdje dođete. Sagore vas sa poluinformacijama ili netačnim informacijama. Ne interesuje mene Vaš izvor, jer može biti samo institucijalni. Tužilaštvo optužuje ali ne sudi. Završiće se i ovo. Kad neko bude tragao za papirima Vaših mlađanih ministara, možda se i tu ponešto nađe. Ali ništa bez papira. Čuvajte se mlađanih ministara”, rekao je Konjević.

Krivokapić je kasnije na Tviteru napisao da je Konjević, kao ministar finansija u prelaznoj Vladi Mila Đukanovića, donio pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o prostornim i tehničkim uslovima za priređivanje kladioničkih igara koji je objavljen u Službenom listu.

“Postoje zvanični pisani tragovi u kojima se vidi doprinos poslanika Konjevića da kladioničarske igre budu dostupne i u ugostiteljskim objektima i time je svoj našoj djeci obezbjedio dostupnu mogućnost za kocku”, napisao je premijer na Tviteru.

Konjević mu je odgovorio da će objaviti izvorni Pravilnik iz 2013. ili 2014. “i dokazati mu da saopštava laž”.

“Naravno treba i da kažete šta je i u tom Pravilniku nezakonito ili neustavno. Uzgred, ako imate nešto protiv mene da sam uradio nezakonito, da imam neki biznis skriveni kao Vaša familija, vlast ste naredite i hapsite me. Ali pazite brzo će Vaši poslovi ugledati vidjelo”, napisao je predsjednik SDP-a.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jočić: Krivokapić je obična izdajnička, lažava tranja – CG Vijesti
30.07.2021-14:17 14:17

[…] Aktuelno […]

VojoS
30.07.2021-17:59 17:59

U pravu ste potpuno gospođo Jočić, on je izdajnička tranja a i vi takođe ništa manja.

Tihana
30.07.2021-23:33 23:33

Nasmijaste me VojoS sa komentarom. Izvrsno, ništa za dodati!