Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Joanikije u Beogradu sa Porfirijem razgovarao o ustoličenju

''Izvjesno je da će patrijarh doći u Podgoricu, ali njegov dolazak na Cetinje zavisiće od procjene bezbjednosnih agencija Srbije i Crne Gore''

Mitropolit crnogorsko-primorski Crkve Srbije Joanikije Mićović otputovao je juče u Beograd gdje se sastao sa patrijarhom srpskim Porfirijem, saznaje portal Aktuelno.

Kako piše Pobjeda, tema sastanka bila intronizacija (ustoličenje) mitropolita Crkve Srbije, koja bi po prvobitnim planovima trebalo da bude na Cetinju, kao i bezbjednosni rizici koje donosi taj skup.

Sastanak je organizovan uoči zasijedanja Svetog arhijerskog sinoda koji bi trebalo da potvrdi odluku o dolasku patrijarha u Crnu Goru.

Dio beogradskih medija i portal Dan objavio je u subotu informaciju da će Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve na svom zasijedanju, koje počinje 31. avgusta, potvrditi dolazak srpskog patrijarha Porfirija u Crnu Goru na ustoličenje izabranog mitropolita cmogorsko-primorskog Joanikija, ali se juče SPC nije oglašavala tim povodom.

“Izvjesno je da će patrijarh doći u Podgoricu, ali njegov dolazak na Cetinje zavisiće od procjene bezbjednosnih agencija Srbije i Crne Gore, rekao je neimenovani izvor Pobjede.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Joanikije u Beogradu sa Porfirijem razgovarao o ustoličenju – CG Vijesti
01.09.2021-08:00 08:00

[…] Aktuelno […]

borko
01.09.2021-10:46 10:46

Išao po svoje mišljenje…

zzzzzzzzzz
01.09.2021-12:39 12:39

Raspop-preti-krvlju-pred-ustolicenje u tudjoj djedovini!