Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Joanikije sa Krivokapićem i Bečićem: Ovo je godina jubileja i velikih promjena u Nikšiću

Prema njegovim riječima narodu treba obnova dijaloga i povjerenja u svakom pogledu

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije kazao je danas je da je “ovo vrijeme velikih promjena za Nikšić i da im se iskreno nada”, prilikom posjete premijera Zdravka Krivokapića i predsjednika Skupštine Alekse Bečića Hramu Svetog Vasilija u Nikšiću.

“Ovo je godina velikih jubileja i promjena na bolje. Treba da činimo i sve što radimo bude bolje. U ovoj godini se nadamo da ćemo obratiti pažnju i na ovaj sveti hram, koji je već malo oronuo. Nažalost, nemajući skoro nikakvog kontakta sa bivšim vlastima, doživljavajući optrukciju u svim nastojanjima da uradimo nešto dobro, ne želeći da se suprostavljamo sa državom, suočavamo sa situaciom da je hram dosta zapušten”, dodao je Joanikije.

Prema njegovim riječima, narodu treba obnova dijaloga i povjerenja u svakom pogledu.

“Nadamo se da će ova današnja posjeta biti dobar znak za preporod Nikšića i za svaki uspjeh naše vlasti u svemu što dobro čini i planira. Neka Bog da svima dobro, vama koji ste na visokim funkcijama i narodu i državi”, naveo je Joanikije.

Premijer je kazao da je Hram u Nikšiću hram njegovog djetinjstva. Ako čovjek ima odnos prema “sebi mora imati i prema vjeri”.

“Ovaj hram je nastao kao potreba kralja Nikole da ukaže narodu na postojanje vjere, pa je pored njegovog dvorca nikao ovaj velelepni hram. Ako je on kao vladar ima takav odnos, treba da i ostali vladari imaju isti. Ovo je prilika da mi kao Vlada preispitamo sve mogućnosti da sačuvamo hram. Jedan je od rijetkih hramova koji nije u zadnje vrijeme freskopisan. Nikšić to zaslužuje”, dodao je on.

Krivokapić smatra da ih je episkop Joanikije sa pravom podsjetio na obaveze koje imaju.

“Nadam se da će za vrijeme ove Vlade dosta toga što se restaruacije tiče biti završeno”, rekao je on.

Prema riječima Bečića, Nikšić je prelijep grad i da na manjem mjestu u svijetu ne postoji toliko potencijala i bogastava.

“Mi imao jedan častan narod, svih vjera i nacija. Potrebno je da se konačno okrenemo stvaranju novih vrijednosti koja znači opstanak djece i mladosti. Da idemo putevima bratske sloge i mira među ljudima”, poručio je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
21.02.2021-22:41 22:41

Kako ste se zalaufovali mogla bi ova godia da vam bude lekcija koju nikada u zivotu niste sanjali. Ko visoko leti nisko pada.

Ha20
21.02.2021-22:47 22:47

Pope je si li savjetovao rukoljubu i Aleksi Becicu da im ne trebaju maske protiv kovida 19 kada dodju u posjetu hramu Svetog Vasilija U Niksicu. Tamo je Sveti Sava gazda i on ce da ih stiti ?????????????

Pasce
21.02.2021-23:22 23:22

CUS Becic iz Srpske PC PORUCUJE Mi imao jedan častan Srpski narod, Da idemo putevima bratske Srpske sloge , poručio je Bečić. .Ovaj voli CRNOGORCE toliko da dodje sa Srpskom vojskom u 2 sata iza ponoci ka po obicaju da nam oduzese DJEDOVINU i zabranise nam UC na najvisi praznik CRNOGORACA !

Pop
21.02.2021-23:55 23:55

HALO -stara a voli sve znat zna li ko Sto nije u igri sa vama ABAZOVIC i zasto ga nijeste zvali?