Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

JAKOV IZIGRAVA SILU, ALI SELEKTIVNO: Vučiću se udvara, na saradnicima trenira strogoću

Iako je Milatović sklon da poltroniše i da se udvara, ne samo Vučiću, već i drugim zvaničnicima, prema svojim podređenima ima sasvim drugačiji pristup, koji se može okarakterisati kao veoma bahat, čak i tlačiteljski! 

Nažalost predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, već je stekao status osobe veoma blijede u javnim nastupima, bez stava, čija se terminologija svodi na gomilu mlako plasiranih fraza i floskula, a uz sve to dokazao je kako je veoma sklon poltronizmu.

Zbog snishodljivosti prema Beogradu, već je dobio nadimak Mali Momo, jer je kazao da mu je politički idol bivši predsjednik Crne Gore Momir Bulatović, koji je ostao upamćen po čuvenom poltronizmu prema Slobodanu Miloševiću.

Svoju snishodljivost i talenat za poltronizam, Milatović je pokazao u punom svijetlu sredinom prošlog mjeseca u Beogradu kada se na Međunarodnom sajmu vina bestidno ulagivao srpskom autokratu Aleksandru Vučiću.

Jakov Milatović brani doktorat iz poltornizma pred profesorom Aleksandrom Vučićem

Nažalost crnogorski predsjednik je prosto šenio pred Vučićem, kao štene, a čuvena epizoda koja se završila rečenicom “Ali stvarno, ono, nevjerovatno koliko puno znaš”, dobiće počasno mjesto u istoriji poltronizma.

Iako je Milatović sklon da poltroniše i da se udvara, ne samo Vučiću, već i drugim zvaničnicima, prema svojim podređenima ima sasvim drugačiji pristup, koji se može okarakterisati kao veoma bahat, čak i tlačiteljski!

Kako su kazali izvori Portala Aktuelno dobro upućeni u dešavanja u zgradi Predsjednika Crne Gore, Milatović na svojim saradnicima ’’trenira strogoću’’ i pred njima izigrava veličinu. Umišljeni predsjednik otišao je toliko daleko da je postavio pravilo da niko ne smije da bude na hodniku predsjedničke rezidencije kad on prolazi.

’’Milatović je naredio obezbjeđenju da niko ne smije biti u hodniku u zgradi Predsjednika kad on prolazi, jer ne voli da sretne bilo koga od svojih saradnika. Ovim Milatović ispoljava jasan prezir prema svojim saradnicima, koje tretira kao niža bića koja su ispod njegovog nivoa. Mnogi su isfrustrirani i razmišljaju da nađu novo zapošljenje, dok su neki već otišli’’, rekli su naši izvori.

Kako su kazali, ovo nikad nije bio slučaj kod prethodnih predsjednika Crne Gore, koji nikad nijesu uvodili ovakvu strahovladu.

Mali Momo ”zamudačio”, ali samo đe mu može bit’

Ovakvo ponašanje umišljenog Milatovića ne mora da čudi s obzirom da je on slične tiranske sklonosti ispoljavao i kada je bio ministar u vladi Zdravka Krivokapića.

Grupa zaposlenih u Ministarstvu ekonomskog razvoja podnijela je u februarau prošle godine, prijavu Upravnoj inspekciji Ministarstva javne uprave povodom, kako su naveli, nezakonitog pretresa personalnih dosijea svih zaposlenih u Ministarstvu, po nalogu tadašnjeg ministra Jakova Milatovića.

Personalni dosijei su uzeti od službenika koji su zaduženi da ih čuvaju zaključane, žalili su se tada zaposleni u prijavi Ministarstvu javne uprave. Oni su naveli da niko od službenika nije dao saglasnost za pregled personalnih dosijea, kao i da ona nije ni tražena, što je, kako navode, suprotno članu 153 Zakona o državnim službenicima i namještenicima. Zaposleni su tražili da se ispita i krivična odgovornost službenika koji su zaduženi da čuvaju personalne dosijee.

Od kad je postao predsjednik države, Milatović je, po svemu sudeći, samo nastavio sa gestapovskim ponašanjem na koje je navikao još dok je bio ministar u apostolskoj Krivokapićevoj vladi.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

13 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinje
07.12.2023-07:19 07:19

A za Svetoga Petra,dje će kruška no pod krušku,kakav tajo takav i sin,niko i nkogovina,vjerujte mojim 70 i kusur godina.Ugodan dan pratiocima našeg Portala.

Zamudačio
07.12.2023-07:34 07:34

Ova riječ ,,zamudačio,,sve je rekla.Bilo bi bolje da se zamudačio prema onima koji nasrću na ovu našu državu koju predstavlja.

dragan
07.12.2023-07:37 07:37

Svaka cast Gospodine. Respekt.

Neko tamo
07.12.2023-09:09 09:09

Odvratni mali gejić uličar
Vidi ga na sta lici vidjelo se i u kampanji a i kad je bio ministar da je gejić srpske koji voli picoustog

Postao je predsjednik iskljucivo zahvaljujuci spajicu i njrgovih 200eura i pasosima a potom da se milo porazi

Donji kraj
07.12.2023-09:20 09:20

Cetinje@
Ne bi reka da si ti crnogorac. Godine ti pruzaju mogućnost da si talijan koji zivi na cetinje. A rečnik ti je vulgaran.Ugodan dan ti želim!

Zeco
07.12.2023-10:37 10:37
Reply to  Donji kraj

Povuci ovog Cetinjanina za donji kraj…

Donji kraj
07.12.2023-11:47 11:47
Reply to  Zeco

Zeco@
Nisi ti Zeco. Ti si i fratello od onog sto lažno pise da je cetinjanin.

Putnik
07.12.2023-10:10 10:10

Meni je poznato da u holu zgrade engleskog parlamenta ako se zadesite na tepihu / stazi osoblje će vas zamoliti da sa sa iste pomakneye “Jer može da naidje neko od Lordova”.
Eto, možda je Milatović bio tamo pa ga neko upozorio.
Zlopamtilo!

dpero
07.12.2023-11:33 11:33

NIKAD NECES BITI MOJ PRESJEDNIK, NIKAD!!!

VaistinuLord
07.12.2023-12:04 12:04

A možda je umislio da je engleski Lord!

krsto
07.12.2023-12:28 12:28

JaDovu samo jos kaljavi opanci vire iz Vucicevog pkasu…Njegov brat srbijanac je preko noci od obicnog zidara postao vlasnik gradjevinske firme koja vrijedi milione

Evidence
07.12.2023-12:30 12:30

On nije jadov, on je je bezkičmeni jadnjičak, Vučićeva ulizica i SPC-a slugeranja. Da je, nekim slučajem u stanju da sebe realno sagleda, pao bi u neizlječivu depresiju. A sa onim piskutavim glasićem više liči na raspuštenu maloljetnicu nego na, iolje muškarca. Pa, sram te bilo jatkove! Čiji si ti predsjednik ?

Krle
07.12.2023-23:45 23:45

Naslikao si ga sa sjajnom rezolucijom foto aparata.
Miš popiš.
A kad zamudači on je kao neko.
Trt Jadovko!