Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Ivanović: Spajić i Milatović tražili da parlamentarna većina odustane od amandmana na Budžet

Predsjednik Kluba poslanika Socijalističke narodne partije Crne Gore Dragan Ivanović kazao je da su šefovi poslaničkih klubova parlamentarne većine danas imali sastanak sa ministrom finansija Milojkom Spajićem i ministrom ekonomije Jakovom Milatovićem, a tema je bila Budžet za 2022.

Predsjednik Kluba poslanika Socijalističke narodne partije Crne Gore Dragan Ivanović kazao je za Antenu M da su šefovi poslaničkih klubova parlamentarne većine danas imali sastanak sa ministrom finansija Milojkom Spajićem i ministrom ekonomije Jakovom Milatovićem, a tema je bila Budžet za 2022.

“Tema sastanka je bila njihova procjena da veliki broj amandmana predviđa, normalno, veliko opterećenje na Budžet, i da u toj njihovoj računici se pokazalo da bi deficit budžeta sa 3,8 odsto išao na nekih 7-8, možda i devet odsto što oni u ovom trenutku vide kao nešto što bi zaista bilo veliko opterećenje. I normalno, u tom razgovoru su tražili da se po mogućnosti odustane od velikog broja predloženih amandmana”, kazao je Ivanović.

Njihov stav je, kaže, bio potpuno jasan.

“Zaista smo nezadovoljni načinom komunikacije ministara, ili ministra finansija koji je zapravo bio zadužen za budžet, zašto taj razgovor nije vođen prije tri mjeseca, zašto nijesmo komunicirali čitavu godinu onako kako je trebalo, i na kraju krajeva su se sjetili ove priče sa nama u pet do 12”, navodi Ivanović.

Očito, dodaje Ivanović, da razgovor za ministre nije dao neke željene rezultate, pošto je uslijedio poziv da se sjutra sastanu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

“Mi smo ostali pri tome da amandmane moramo dati, da su amandmani u neku ruku i zahtjevi našeg članstva sa terena, prema tome odustajanje u ovom trenutku bi bila neka vrsta prevare prema ljudima kojima smo mi zapravo dužni da ih ispoštujemo i damo amandmane zbog toga što oni osjećaju da određena sredstva nisu dobijena tamo gdje je trebalo. Što se tiče poziva od premijera, vjerovatno je to posljedica ovoga što se danas desilo. Meni se iskreno ne sviđa što nas zove na ovaj način, što nas nije pozvao sve u isto vrijeme da se ispričamo. I nije sporno ja pristajem, ja ću ići, jer mi iz SNP-a nema razloga da sa svakim ne razgovaramo o svim problemima, spremni smo na dijalog o svim pitanjima. Što će zapravo biti priča kod premijera, ako bude ova, mi ćemo dati odgovor isti kao što je bio danas ministrima Spajiću i Milatoviću”, rekao je Ivanović za Antenu M.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve