Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Ivanović sjutra na ministarskom sastanku CEI u Kišinjevu

Centralna tema sastanka biće ''Vitalan doprinos procesa evropskih integracija miru, stabilnosti, bezbjednosti i prosperitetu u Evropi i uloga Centralnoevropske inicijative u procesu proširenja EU''

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović učestvovaće na ministarskom sastanku zemalja članica Centralnoevropske inicijative, koji će biti održan sjutra, 22. novembra, u Kišinjevu, u okviru moldavskog predsjedavanja CEI.

– Centralna tema sastanka biće „Vitalan doprinos procesa evropskih integracija miru, stabilnosti, bezbjednosti i prosperitetu u Evropi i uloga Centralnoevropske inicijative u procesu proširenja EU“ – saopšteno je iz MVP-a.

CEI je najstarija regionalna inicijativa na prostoru Centralne i Jugoistočne Evrope, uspostavljena 1989. godine u Budimpešti.

CEI djeluje na političkom i projektnom nivou i kroz međuvladinu, parlamentarnu i ekonomsku saradnju pruža podršku evropskim integracijama članica koje nijesu dio EU i doprinosi održivom razvoju regiona, promovišući evropske vrijednosti i standarde.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve