Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivanović: Proces pregovora intenzivirati i što prije privesti kraju

Ministar je, kako je saopšteno iz resora, izrazio zadovoljstvo što je prvi zvanični sastanak, na početku mandata, imao upravo sa ambasadorkom Popom, imajući u vidu da je pridruživanje Crne Gore Evropskoj uniji apsolutni prioritet 44. Vlade

Od izuzetne je važnosti da se proces pregovora intenzivira i u što skorijem roku, privede kraju, kazao je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović u toku današnjeg susreta sa šeficom delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oanom Kristinim Popom.

Ministar je, kako je saopšteno iz resora, izrazio zadovoljstvo što je prvi zvanični sastanak, na početku mandata, imao upravo sa ambasadorkom Popom, imajući u vidu da je pridruživanje Crne Gore Evropskoj uniji apsolutni prioritet 44. Vlade.

“Od izuzetne je važnosti da se proces pregovora intenzivira i, u što skorijem roku, privede kraju”, kazao je Ivanović u toku susreta.

Na toj liniji je istakao da će, vođeni značajem ispunjavanja obaveza u oblasti vladavine prava, kao i ostalim poglavljima iz pregovaračkog procesa, Vlada raditi na objedinjavanju svih institucionalnih i društvenih kapaciteta u cilju ostvarivanja vidljivih i konkretnih rezultata, koji će Crnu Goru približiti članstvu u EU.

Ambasadorka Popa je poželjela uspješan mandat ministru Ivanoviću.

“EU čvrsto vjeruje u evropsku budućnost Crne Gore i Zapadnog Balkana”, kazala je Popa.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je evropska integracija ključni prioritet nove Vlade, uz uvjerenje da će zajednički napori, uz visoku podršku javnosti pridruživanju Crne Gore Uniji, “doprinijeti rezultatima koji će ubrzati put Crne Gore ka EU”.

Iz resora navode da tokom sastanka je bilo riječi i o finansijskim instrumentima i programima podrške koji su na raspolaganju Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve