Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Ivanović: Posjeta Dodika bila više privatna i prijateljska, nego zvanična

Ministar vanjskih poslova poručio da Crna Gora u potpunosti poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović kazao je da posjeta predsjednika bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika bila “više privatna i prijateljska, nego zvanična”.

Govoreći o protestnoj noti koju je Bosna i Hercegovina uputila Crnoj Gori, on je istakao da Crna Gora u potpunosti poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

”MVP komunicira sa drugim ministarstvima vanjskih poslova na dnevnom nivou. Da li određena nota upućena ili nije, to vam ne može reći zemlja prijema, već to morate da pitate bosanski MVP”, naglasio je Ivanović.

Osvrnuvši se na smjenu direktora Uprave policije Zorana Brđanina, ponovio je da Brđanin nema podršku Vlade i da je njegova smjena posljedica nedostatka tog povjerenja.

Na upit o imenovanjima ambasadora, ministar vanjskih poslova je saopštio da su došli do do određenih predloga koji imaju podršku Vlade i Predsjednika države.

”Predsjednik je tražio sa se upozna sa biografijama kandidata i nakon toga ce saopštiti svoj stav, a moj utisak je da će taj stav biti pozitivan”, zaključio je Ivanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
04.03.2024-15:21 15:21

…ovaj Ministar izgleda misli da mi ništa “slano ne jedemo” i
neznamo kakva je to posjeta i kakav je četnik/Mandic i ko je bivši milicajac/u TG/
tamo Dodik i što on priča i radi …i koji su to oloŠ !

Ivanoviću
04.03.2024-15:50 15:50

kome vi to??Da li je ovo moguce!? Ne znam da li diplomatija podrazumjeva ovu vrstu DRZAVNIH POSJETA Privatne i prijateljske neka organizuju U SVOJIM KUCAMA !Što je ovo, pa ovaj čovjek ne poznaje državni protokol, ovo je kao da smo na divljem zapadu. Ivanovicu dobro vi znate da ovo nije bila privatna pośeta nego je ovo sve namjerno urađeno da bi se poslala građanima i svijetu poruka a to za nas i Crnu Goru nije dobro…i umjesto da vi osudite taj program “srpskog sveta” vi nama podvaljujete, pa neće moć. Umjesto na međunarodnim sastancima da promovišete brzi ulazak CG u… Pročitaj više »

Piro Duljovic
04.03.2024-19:02 19:02

Aj’ ne k..i više Ivanoviću, tako ti boga (tamo vašeg serbskog).