Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivanović: Evropa sad pregovore vodi samostalno i principijelno, dobićemo stabilnu vladu

-Stoga držimo da nema nikakve sumnje da će Crna Gora u konačnom dobiti stabilnu i kompetentnu vladu, koja će svim građanima omogućiti bolji život i dodatno izgraditi međunarodni imidž naše države - zaključio je Ivanović

Pokret Evropa sad je dobio najveću podršku građana na izborima 11. juna zahvaljujući jasnoj i preciznoj platformi poboljšanja životnog standarda građana, odlučnog napretka u procesu 🇪🇺 integracija i beskompromisne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, saopštio je danas član Predsjedništa te partije Filip Ivanović.

-Ovi ciljevi su nedvosmisleno određeni u programskim dokumentima Pokreta, ali i u principima, na osnovu kojih „Evropa sad!“ pregovara s drugim političkim subjektima o formiranju 44. Vlade Crne Gore. Činjenica da će Milojko Spajić biti predsjednik, a naša stranka najveći konstituent, te Vlade upravo je garancija da će pomenuti ciljevi i principi biti u potpunosti implementirani tokom trajanja njenog mandata – naveo je Ivanović u obraćanju na mreži X.

Prema njegovim riječima, puna posvećenost evropskoj agendi, uz kredibilno članstvo u NATO, jeste i biće ključni vanjskopolitički prioriteti kako „Evrope sad!“, tako i svake vlade koju Pokret bude predvodio.

-Zalaganje za evropske vrijednosti, s druge strane, takođe podrazumijeva i uspostavljanje vladavine prava, iskorjenjivanje korupcije i raskid sa svim lošim praksama koje su decenijama opterećivale naše društvo i urušavale crnogorske institucije – kaže Ivanović.

On je dodao da razumijevajući interesovanje domaće javnosti za proces formiranja Vlade i uvažavajući dobronamjerne izjave predstavnika savezničkih i partnerskih država, ističe da Evropa sad pregovore vodi samostalno i principijelno, na bazi jasnog programa i uz poštovanje pomenutih vanjskopolitičkih i unutarpolitičkih prioriteta.

-Stoga držimo da nema nikakve sumnje da će Crna Gora u konačnom dobiti stabilnu i kompetentnu vladu, koja će svim građanima omogućiti bolji život i dodatno izgraditi međunarodni imidž naše države – zaključio je Ivanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
16.08.2023-18:51 18:51

Gospodine,kod nas vlada Fasizam..korupcija..mafija..srbijanska sekta,,spijunaza..Budzet je prazan..a vi pricate..neke Bajke..o lijepom zivotu..mozda mislite..lijepi zivot sa vasim Cetnicima..koji velicaju Draza Mihailovica…

COL
17.08.2023-09:47 09:47

Lično ovaj čovjek sa slike se javno zalagao za uvođenje vjeronauke, kao obavezna, u svim školama.