Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Ivanišević predao akreditivna pisma princu Albertu II od Monaka

Ambasador Ivan Ivanišević predao je danas akreditivna pisma princu Albertu II od Monaka, čime je stupio na dužnost nerezidentnog ambasadora u Knjaževini Monako

Ambasador Ivan Ivanišević predao je danas akreditivna pisma princu Albertu II od Monaka, čime je stupio na dužnost nerezidentnog ambasadora u Knjaževini Monako. U dužem i otvorenom razgovoru sa princom Albertom konstatovan je dinamičan i kontinuiran razvoj bilateralnih odnosa između Monaka i Crne Gore, koji je potvrđen i u brojnim multilateralnim organizacijama, ali i kroz redovnu razmjenu posjeta na najvišem nivou.

Ivanišević je zahvalio na stalnoj podršci koju Knjaževina pruža Crnoj Gori, posebno izdvajajući projekte u oblasti održivog razvoja finansirane od strane prinčeve fondacije, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Informisao je o napretku ostvarenom u kontekstu EU integracija,uz prezentaciju potencijala za saradnju na bilateralnom planu. Istaknuta je važnost saradnje malih država, uz podsjećanje na Igre malih zemalja koje su održane tokom ljeta 2019. godine u Budvi, te naglašeno da će odnosi u ovom okviru biti dalje pospješeni i kroz Konferenciju predsjednika parlamenata malih država koja će biti organizovana u maju 2020. godine u Crnoj Gori.

U svjetlu bogate saradnje koju ostvaruju dvije države, princ Albert II je uputio poziv predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da posjeti Monako.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve