Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Ivan Popović izabran za predsjednika SO Žabljak

Njemu su, na konstitutivnoj sjednici SO, povjerenje dali 17 odbornika Demokratskog fronta, Demokrata, Durmitorske inicijative i Prave Crne Gore koje su koalicija u narednom četvorogodišnjem periodu

Nosilac liste Demokratskog fronta na oktobarskim izborima na Žabljaku, diplomirani inženjer šumarstva Ivan Popović, danas je izabran za predsjednika Skupštine opštine Žabljak.

Njemu su, na konstitutivnoj sjednici SO, povjerenje dali 17 odbornika Demokratskog fronta, Demokrata, Durmitorske inicijative i Prave Crne Gore koje su koalicija u narednom četvorogodišnjem periodu.

Od glasanja su se uzdržali odbornici opozicionih Demokratske partije socijalista i Socijalističke narodne partije.

“Trudiću se da niko ne osjeti ni trunku pristrasnosti i neobjektivnosti. Ovaj izbor obavezuje da se političke razlike stave po strani i vjerujem da se danas sa Žabljaka šalje lijepa slika, da možemo zajedno postići velike uspjehe za naš grad.

Naš grad se u proteklom period suočavao sa brojnim izazovima. Ne možemo biti sigurni da ćemo mnoge stvari brzo da promijenimo ali započećemo taj proces.

Nadam se da ćemo u toku mandata poštovati koalicioni sporazum, biti konstruktivni i kooperativni, te da ćemo svi zajedno dati maksimalan doprinos razvoju grad i boljitku sugrađana, poštovati propise, biti na usluzi građanima, raditi otvoreno i transparentno”, kazao je Popović i dodao da će biti podrška svim razvojnim projektima, odgovorno i hrabro donositi odluke za boljitak grada.

Na završne riječi Popovića “Živio slobodan Žabljak, živjela slobodna Crna Gora”, odreagovao je njegov prethodnik na toj funkciji a sad odbornik DPS Vidoje Tomčić koji je, kako je kazao, ne želeći da remeti svečane trenutke, upitao kako to Žabljak do sad nije bio slobodan.

Nakon izvještaja Opštinske izborne komisije, na sjednici su verifikovani odbornicima. Na oktobarskim izborima koalicija DPS-SD osvojila je 10, Demokratski front i Demokrate po pet, Durmitorska inicijativa šest, Prava Crna Gora jedan i Socijalistička narodna partija tri odbornička mandata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve