Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Intenzivna posjeta dijaspori Turske završena mnogim aktivnostima u Istanbulu

''Direktor Jakupi je izrazio punu podršku i spremnost za razvoj saradnje koja će imati za cilj poboljšanje kvaliteta života i razmjenu resursa u korist naše dijaspore u Turskoj'', saopšteno je iz Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima

Posljednjeg dana službenog puta u Turskoj, direktor Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, Arben Jakupi, posjetio je udruženje “Bosna Sandžak”, koje predstavlja najveće udruženje iseljenika porijeklom iz Crne Gore.

“Tokom posjete, direktor je razgovarao sa članovima udruženja o mnogim temama i oblastima saradnje koje su od izuzetnog interesa za ovo udruženje. Direktor Jakupi je izrazio punu podršku i spremnost za razvoj saradnje koja će imati za cilj poboljšanje kvaliteta života i razmjenu resursa u korist naše dijaspore u Turskoj”, saopšteno je iz Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima.

Kako se navodi u saopštenju, nakon susreta sa udruženjem „Bosna Sandžak”, direktor Jakupi se sastao sa gospodinom Naserom Alimom, doskorašnjim predsjednikom DEIK grupe, čija je značajna uloga zaslužna za brojne turske investicije u Crnu Goru. Tokom ovog sastanka, razgovarano je o dosadašnjim investicijama, budućim projektima i mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje između dvije zemlje.

“Iako Upravi za saradnju sa dijasporom-iseljenicima nije u nadležnosti briga o studentima, direktor je prepoznao neophodnost podrške mladim ljudima iz Crne Gore koji studiraju u Turskoj”, dodaje se u saopštenju.

Zbog svjetske inflacije i sve težih ekonomskih uslova, mnogi studenti se suočavaju sa izazovima u ostvarivanju svojih obrazovnih ciljeva. Iz tog razloga, direktor je organizovao sastanak sa predstavnicima Udruženja Studenata iz Crne Gore u Turskoj, na čelu sa predsjednikom Mustafom Salihovićem.

“Na sastanku su razmatrani načini na koje Uprava može pružiti podršku crnogorskim studentima, kako bi lakše savladali ekonomske teškoće i nastavili sticanje kvalitetnog obrazovanja. Ovaj dijalog predstavlja prvi korak u uspostavljanju programa podrške za crnogorske studente u Turskoj i pružanje potrebne podrške za njihovu uspješnu školsku karijeru”, navodi se.

U narednim danima, zaključuju, Uprava će nastaviti sa implementacijom planova i saradnjom kako bi podržala iseljenike, unaprijedila ekonomske veze i pružila podršku crnogorskim studentima u Turskoj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve