Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Injac sa Gandelom: Slovačka će nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori na putu ka u EU

Ambasador Gandel je istakao prijateljske odnose između dvije države, kao i spremnost Slovačke da pomogne Crnoj Gori da ubrza reforme na putu evropskih integracija

Ministarka odbrane, Olivera Injac, sastala se sa ambasadorom Slovačke Republike Borisom Gandelom, saopšteno je iz tog Ministarstva.

“Crna Gora i Slovačka, kao dvije prijateljske države, dijele zajedničke evroatlantske i evropske vrijednosti. Spoljnopolitički prioriteti Crne Gore ostaju nepromjenjeni sa naglaskom na uspješno sprovođenje evropske integracione agende”, kazala je Injac.

Ona se posebno zahvalila na snažnoj i kontinuiranoj podršci Slovačke integracijskim procesima Crne Gore.

Ministarka je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom odbrambenom bilateralnom saradnjom i istakla da kroz razmjenu iskustva, vještina i znanja iz oblasti odbrane, te zajedničkog učešća na bilateralnim i savezničkim vježbama, očekuje uspješan nastavak saradnje.

Ambasador Gandel je istakao prijateljske odnose između dvije države, kao i spremnost Slovačke da pomogne Crnoj Gori da ubrza reforme na putu evropskih integracija.

On je konstatovao da Slovačka i Crna Gora kao NATO saveznice dijele iste vrijednosti i interese u kontekstu evropske bezbjednosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve