Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Injac – Paniklova: UNDP važan partner Glavnom gradu na budućim projektima

Paniklova j ekazala kako je, UNDP prisutan u 177 zemalja i teritorija širom svijeta i raduje me činjenica da sam u prilici da nastavim uspješnu misiju koju UNDP ima u Crnoj Gori

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac razgovarala je sa v.d stalne predstavnice Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori Ekaterinom Paniklovom. Tom prilikom Injac je izrazila zahvalnost na posjeti i istakla da očekuje uspješnu saradnju između Glavnog grada i UNDP-a.

„Sigurna sam da ćemo, uz obostrano interesovanje, uspješno sarađivati i doprinijeti stvaranju boljeg društva. Gradska uprava posvećeno radi na kreiranju plana koji će značiti dinamičan razvoj Podgorice uz uvažavanje potreba svih njenih građana”, kazala je Injac.

Paniklova j ekazala kako je, UNDP prisutan u 177 zemalja i teritorija širom svijeta i raduje me činjenica da sam u prilici da nastavim uspješnu misiju koju UNDP ima u Crnoj Gori.

“Bićemo i dalje posvećeni inovativnom razvoju, sa posebnim fokusom na digitalizaciju i Glavnim gradom kao partnerom “, kazala je Paniklova.

Na sastanku je bilo riječi o dobrim praksama evropskih zemalja koje mogu biti važne za budući razvoj Podgorice i Crne Gore.

Istaknuta je potreba većeg angažovanja na planu povlačenja sredstava iz EU fondova i intenzivnijeg rada na uvođenju e-servisa, kreiranju zelenih politika koje su važne za održivi razvoj, upravljanje otpadom i sveukupnu zaštitu životne sredine. Osim toga, bilo je riječi o održivom finansijskom razvoju i unapređenju komunikacije na tom planu, kao i o pitanjima rodne ravnopravnosti i podršci Glavnog grada aktivnostima UNDP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve