Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Injac – Palmer: Crna Gora nastavlja da bude pouzdan i kredibilan saveznik NATO i SAD

Ministarka odbrane Olivera Injac održala je virtuelni sastanak sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropske i evroazijske odnose, Metjuom Palmerom i istakla posvećenost daljem intenziviranju saradnje Crne Gore i SAD

Ministarka odbrane Olivera Injac održala je virtuelni sastanak sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropske i evroazijske odnose, Metjuom Palmerom i istakla posvećenost daljem intenziviranju saradnje Crne Gore i SAD.

Ona je naglasila sadržajne bilateralne projekte u domenu odbrane, sa akcentom na podršku daljim procesima modernizacije Vojske Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

“Ona se zahvalila na konstantnoj i sveukupnoj podršci SAD, sa posebnim akcentom na unapređenje crnogorskog odbrambenog sistema. Injac je podvukla činjenicu da će Crna Gora nastaviti odgovorno da pristupa ispunjavanju krucijalnih obaveza koje proizilaze iz članstva u NATO, afirmišući nastavak utemeljenja demokratskih procesa i promovišući značaj evroatlantskih integracija Zapadnog Balkana”, dodaje se u saopštenju.

Konstatujući adekvatan doprinos sistemu kolektivne bezbjednosti, Injac je naglasila da će Crna Gora nastaviti da se zalaže za utemeljenje stabilnosti regiona, te posvećeno učestvuje u okviru projektovanja međunarodnog mira.

Palmer je poručio da su Sjedinjene Američke Države i Crna Gora značajno produbile bilateralnu saradnju, čemu je glavni podsticaj dalo savezništvo unutar Alijanse.

Palmer je pohvalio djelovanje crnogorske vojske i istakao njene značajne doprinose u okvirima angažmana u NATO misijama. Palmer je zaključio da će SAD nastaviti da podržavaju dalje unapređenje crnogorskog odbrambenog sistema, u cilju nastavka jačanja nivoa interoperabilnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve