Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Injac: Moral pripadnika jedinica Vojske lociranih u Nikšiću na visokom nivou

Izvršen je obilazak objekata u kasarni, novoizgrađene balon sportske sale, kao i skladišta na lokaciji Kapino Polje

Ministarka odbrane Olivera Injac i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Milutin Đurović sa saradnicima, posjetili su kasarne Vojske Crne Gore u Nikšiću i Pljevljima, gdje je Injac izrazila zadovoljstvo jer je moral pripadnika jedinica Vojske lociranih u Nikšiću na visokom nivou.

Tokom boravka u Nikšiću, komandant kasarne “13.jul” potpukovnik Danilo Delić i komandir 1. pješadijske čete kapetan Danko Kovačević upoznali su ministarku odbrane i načelnika Generalštaba sa stanjem u kasarni, trenutnim i aktivnostima koje su planirane u narednom periodu.

Izvršen je obilazak objekata u kasarni, novoizgrađene balon sportske sale, kao i skladišta na lokaciji Kapino Polje.

“Zadovoljna sam jer vidim da je moral pripadnika jedinica Vojske Crne Gore lociranih u Nikšiću na visokom nivou. Izazova ima, posebno u oblasti infrastrukture i radićemo na njihovom rješavanju”, naglasila je Injac, rekavši da realizaciju kompleksnih infrastrukturnih projekata otežava složena finansijska situacija, izazvana pandemijom koronavirusa.

Komandant kasarne Vojske Crne Gore “Vladimir Knežević Volođa” u Pljevljima potpukovnik Miloje Knežević je predstavio bogat istorijat kasarne, kao i trenutnu situaciju kroz angažovanje ljudstva,infrastrukturu, kadrovsku popunjenost i planirane buduće aktivnosti.

“Primjećujem da slični problemi, od kojih neki traju cijelu deceniju i duže, ‘opterećuju’ kasarne Vojske Crne Gore od juga do sjevera. Imamo bogate ljudske potencijale i postoji velika volja za izvršavanjem namjenskih zadataka. Zato moramo obezbijediti i dobre uslove za naše pripadnike”, kazala je Injac.

Prilikom boravka u Pljevljima, Injac i Đurović sastali su se i sa predsjednikom Opštine Pljevlja Igorom Golubovićem, gdje su razgovarali o mogućem angažovanju inžinjerijske jedinice Vojske Crne Gore u izgradnji i proširenju lokalnih puteva, kao i o infrastrukturnim projektima.

Đurović je naglasio da je jako važno da građani Pljevalja iskoriste sve potencijale koje ta Opština nudi i iskazao spremnost da Vojska Crne Gore u tome pomogne.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve