Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Injac i Popa: Bliska saradnja Glavnog grada i EU je prirodan i značajan proces

Popa je čestitala novoizabranoj gradonačelnici Podgorice uz uvjerenje da će u narednom periodu realizovati niz projekata koji mogu pomoći razvoju Podgorice, ali i unapređenju cjelokupnog društvenog ambijenta

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac ugostila je delegaciju Evropske unije, na čelu sa Oanom Kristinom Popom, šeficom Delegacije EU u Crnoj Gori. Kako je zaključeno tokom sastanka, na evropskom putu Crne Gore, Glavni grad će odigrati značajnu ulogu u intenziviranju procesa, kao ekonomski, administrativni i obrazovni centar Crne Gore.

“Posvećeni smo evropskom putu Crne Gore i bliska saradnja sa EU jedan je od priroriteta budući da postoje brojne mogućnosti koje možemo iskoristiti na benefit građana. Isto tako, Podgorica je ekonomski, administrativni i obrazovni centar Crne Gore i mora biti primjer svim ostalim opštinama na putu unapređenja rada lokalnih samouprava i intenziviranja saradnje sa međunarodnim institucijama, prevashodno sa EU”, kazala je Injac.

Popa je čestitala novoizabranoj gradonačelnici Podgorice uz uvjerenje da će u narednom periodu realizovati niz projekata koji mogu pomoći razvoju Podgorice, ali i unapređenju cjelokupnog društvenog ambijenta.

“Na putu do ostvarenja evropskih ciljeva, lokalne samouprave su značajan partner Evropskoj uniji, a Podgorica kao glavni grad uspostavlja standarde u implementacij brojnih normi i dobrih praksi koje mogu biti primjer svim ostalim opštinama u Crnoj Gori. Bliska saradnja Glavnog grada i EU je prirodan i značajan proces i radujemo se što ćemo u narednom periodu imati priliku da radimo na realizaciji brojnih projekata”, kazala je Popa.

Sastanku su prisustvovali zamjenici gradonačelnice Luka Rakčević i Danilo Šaranović i Rikardo Seri, zamjenik šefice Delegacije EU u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve