Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Injac i Kalkavan: Odličnu saradnju Turske i Crne Gore dodatno snaže odnosi lokalnih zajednica

''U ime Glavnog grada iskazujem spremnost da unaprijedimo saradnju sa Turskom i to na polju kulture, turizma i obrazovanja jer tu postoji veliki potencijal'', kazala je Injac

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac ugostila je Bariša Kalkavana, ambasadora Turske u Crnoj Gori, kojem se zahvalila na prijateljskoj saradnji koja će u narednom periodu biti unaprijeđena, posebno imajući u vidu snažnu ekonomsku saradnju koja karakteriše odnose dvije zemlje.

“U ime Glavnog grada iskazujem spremnost da unaprijedimo saradnju sa Turskom i to na polju kulture, turizma i obrazovanja jer tu postoji veliki potencijal. Prije svega, mislim na Podgoricu i Ankaru – gradove pobratime, i vjerujem da ćemo u narednom periodu raditi značajne projekte zajedno”, kazala je Injac.

Ambasador Kalkavan čestitao je novoizabranoj gradonačelnici stupanje na dužnost, izražavajući zadovoljstvo zbog odličnih prijateljskih odnosa koje dvije zemlje njeguju i što se takva praksa prenosi i na lokalne zajednice uz veliku zahvalnost crnogorskom narodu na srdačnosti i predusretljivosti u prethodnom periodu.

“Naše zemlje imaju prijateljske odnose, koje karakteriše povećanje robne razmjene, stranih direktnih investicija i saradnje u oblasti obrazovanja i kulture što čini dobru osnovu za realizaciju projekata od zajedničkog interesa. Radujemo se intenziviranju saradnje na svim nivoima”, kazao je Kalkavan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve