Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Imenovanja na ključnim pozicijama u pravosuđu daće dodatan zamah ka unapređenju stanja vladavine prava

Predsjednik Milatović informisao je sagovornika o konstituisanju nove zakonodavne i izvršne vlasti u Crnoj Gori, čime su se stvorili uslovi za intenziviranje unutrašnjih reformi neophodnih za ubrzanje procesa evropskih integracija

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se danas u Parizu sa novoimenovanim pomoćnikom državnog sekretara SAD-a, Džejmsom O’Brajanom.

“U srdačnom i otvorenom razgovoru ukazano je na značaj očuvanja odličnih bilateralnih odnosa Crne Gore i SAD i potvrđeno čvrsto partnerstvo dvije države u okviru NATO saveza”, saopšteno je iz kabineta Milatovića.

Predsjednik Milatović informisao je sagovornika o konstituisanju nove zakonodavne i izvršne vlasti u Crnoj Gori, čime su se stvorili uslovi za intenziviranje unutrašnjih reformi neophodnih za ubrzanje procesa evropskih integracija.

Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore

Pomoćnik državnog sekretara SAD O’Brajan iskazao je zadovoljstvo zbog usaglašenosti vanjske politike naše zemlje sa politikom EU i NATO saveza i posvećenosti predsjednika Milatovića, u tom smislu.

Pored toga, ukazao je na važnost efikasne realizacije EU Plana rasta za države Zapadnog Balkana, kao i na potrebu sveukupne revitalizacije procesa proširenja.

“Obostrano je konstatovano da će imenovanja na ključnim pozicijama u crnogorskom pravosuđu, koja se očekuju do kraja 2024. godine, dati dodatan zamah ka unaprjeđenju stanja vladavine prava u zemlji i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije”, navodi se u saopštenju

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve