Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ibrahimović sa Popom: Bošnjačka stranka ima važnu ulogu kada je u pitanju put Crne Gore u EU

Ibrahimović je razgovarao sa Popom o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i izazovima koji stoje pred Crnom Gorom na putu pridruživanja EU

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović sastao se danas sa ambasadorkom Evropske unije u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom, a sagovornici su se saglasili da je budućnost Crne Gore i regiona Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji kao i da je interes i država regije i EU integracija u EU.

Ibrahimović je razgovarao sa Popom o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i izazovima koji stoje pred Crnom Gorom na putu pridruživanja EU.

“Crna Gora, kao država koja je najviše napredovala u procesu pristupanja EU, treba da zadrži lidersku poziciju u procesu, ali i da učini dodatni napor kako bi reformama u najznačajnijim oblastima ispunila prelazna mjerila i ušla u novu fazu pregovaračkog procesa”, naveo je Ibrahimović.

Bošnjačka stranka, zajednički je zaključak sagovornika, imala je i ima važnu ulogu kada je u pitanju put Crne Gore u EU, a položaj manjina i stanje u oblasti manjinskih prava predstavljaju dio fundamentalnih obaveza kroz poglavlje 23 – Pravosuđe i temeljna prava.

Ambasadorka Popa je saopštila da manjine igraju ključnu demokratsku ulogu u izgradnji nacionalnog konsenzusa o procesu pristupanja EU.

Ponovila je da Evropska unija očekuje od svih crnogorskih političkih aktera da iskoriste trenutni zamah politike proširenja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Avdimir
26.01.2024-19:10 19:10

Relaxs , nece te popapati .
Eh bar da je neki hodja .
Jah vala baš , tebe.