Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Ibrahimović čestitao BiH kandidatski status za članstvo u EU

''Bosna i Hercegovina je, sa svojom hiljadugodišnjom kulturom i istorijom bitisanja, u svakom pogledu srž Evrope i njeno mjesto je u EU''

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore Ervin Ibrahimović čestitao je Bosni i Hercegovini povodom dodijeljenog statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji (EU).

“Sa posebnim zadovoljstvom sam primio vijest da je Bosni i Hercegovini dodijeljen status zemlje kandidata za EU. Bosna i Hercegovina je, sa svojom hiljadugodišnjom kulturom i istorijom bitisanja, u svakom pogledu srž Evrope i njeno mjesto je u EU. Najbolji okvir za saradnju među državama Zapadnog Balkana je EU i svi koji žele dobro regionu moraju predano raditi na reformama unutar država, kako bi države Zapadnog Balkana što prije postale punopravne članice EU. U to ime upućujem najiskrenije čestitke političkom rukovodstvu i građanima BiH”, kazao je Ibrahimović.

Šefovi vlada država članica Evropske unije na današnjem samitu su potvrdili preporuku Evropske komisije te su dodijelili Bosni i Hercegovini status kandidata na putu ka Evropskoj uniji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve