Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Huter: Sablja u ”ruci pravde”

Kako je ocijenio, sablja koju je Mandić dobio za zasluge u ratu Miloševića protiv NATO-a, donesena je Abazoviću u Vladu vjerovatno kao simboličan Mandićev znak ''pažnje''

Uloga sablje doskorašnjeg direktora BIA i proruskog političara Aleksandra Vulina koju je poklonio Andriji Mandiću svojevrsna je paradigma međusobnih odnosa stranaka na političkoj sceni Crne Gore i njihovih mentora iz „firme“ poklonodavaoca, saopštio je poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore, Oskar Huter.

Kako je ocijenio, sablja koju je Mandić dobio za zasluge u ratu Miloševića protiv NATO-a, donesena je Abazoviću u Vladu vjerovatno kao simboličan Mandićev znak „pažnje“.

“Onda je Vulinova sablja Abazoviću toliko prirasla za srce, kao da je lično njega darivao direktor BIA, i sad je ponio sa sobom kad je napuštao Vladu. Toliko mu je sablja bila draga, da mu nije smetala činjenica da je rat koji su Mandićevi politički i ratni heroji vodili, a na koji je Mandić huškao i zbog čega ga je Vulin nagradio odnio na hiljade života civila”, navo je Huter.

On je kazao da je na Kosovu tom prilikom ubijeno i nestalo više od 13.500 ljudi od toga, 10.794 Albanaca i 2.197 Srba, kao i pripadnika drugih etničkih grupa koje žive na Kosovu.

“Svima koji su pratili rad Abazovićeve vlade, jasno je čije interese je zastupala. Detalj o sudbini sablje samo upotpunjuje sliku o moralnim karakteristikama njenog trenutnog posjednika”, zaključuje poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore, Oskar Huter.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve