Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Hajduković: Sabotaža ulaska u Evropsku uniju

''Slikovito govoreći, postoje dva puta sa samrtničke postelje, jedan put je put u grob (Otvoreni Balkan) a drugi put je ustajanje sa samrtničke postelje (Evropska Unija)''

Piše: Dragan S Hajduković

Pismo građanima Crne Gore
Sabotaža ulaska u Evropsku uniju

Poštovani građani

Čitam jutros ohrabrujuće rezultate istraživanja javnog mnjenja po kojima 76 odsto građana Crne Gore želi da Crna Gora postane član Evropske unije. Zbog toga pišem ovo inače neplanirano pismo.

Da smo (a mogli smo) od Referenduma 2006 do danas, postali država srećnih i na svoju državu ponosnih građana; država najkvalitetnijeg života u Evropi i primjer humano organizovanog društva koje brine o svakom pojedincu, ovakva Evropska unija nam ne bi bila potrebna (kao što nije potrebna Norveškoj i Švajcarskoj).

Dakle, da je Crna Gora veoma dobra država, ne bih bio pristalica članstva u Evropskoj uniji. Nažalost, Crna Gora je na samrtničkoj postelji i članstvo u Evropskoj uniji (bez obzira na njene brojne mane) je potreba i realna nada da ustanemo sa samrtničke postelje. Slikovito govoreći, postoje dva puta sa samrtničke postelje, jedan put je put u grob (Otvoreni Balkan) a drugi put je ustajanje sa samrtničke postelje (Evropska Unija).

Nikada ne treba zaboraviti ko je Crnu Goru doveo na samrtničku postelju. Na samrtničku postelju su nas doveli pobjednici Referenduma iz 2006 godine, koji su 14 godina (od 2006 do 2020) katastrofalno loše vodili državu.

Moram iskazati moje ogromno ogorčenje dosadašnjim katastrofalno lošim vođenjem Crne Gore ali spas nije u gubljenju vremena na ogorčenje i osuđivanje; moramo se svom energijom i znanjem koje imamo okrenuti preporodu Crne Gore. Ni mi, ni naša djeca i unuci nećemo živjeti u prošlosti nego u budućnosti i potreban je ogroman građanski napor da na sledećim izborima po prvi put dobijemo kvalitetnu vlast. Odmah poslije lokalnih izbora 23 oktobra ću detaljno pisati kako da se to postigne. Preporod Crne Gore je još uvijek moguć.

Da bi se mi, građani Crne Gore, na najbolji način aktivirali poslije lokalnih izbora 23 oktobra treba pored ostalog znati sledeće dvije istine.

Prvo, da smo imali bar osrednje sposobnu i osrednje dobru vlast, kojoj je Crna Gora u srcu a ne u džepu, Crna Gora bi već najmanje pet godina bila član Evropske unije.

Drugo, zbog veoma loše međunarodne situacije, u poslednjih 6 mjeseci se ukazala šansa za veoma brzi ulazak Crne Gore u Evropsku uniju (što je želja više od tri četvrtine građana). Tu šansu je sabotirao čovjek koji je bio predsjednik Vlade u poslednjih 6 mjeseci, gospodin Dritan Abazović. Ta sabotaža je lako razumljiva kada se zna da se ne može istovremeno biti i član u Evropske unije i član Otvorenog Balkana. Gospodin Abazović je umjesto Evropske unije izabrao Otvoreni Balkan (koji je već otvoreni grob u koji samo treba da spuste Crnu Goru). Otvoreni Balkan zbog svojih interesa i dogovora žele Srbija i Albanija pa je vjerovatno Dritan sabotažu izvršio po naređenju svoga gospodara u Beogradu. Time je gospodin Abazović zauzeo mjesto na dugoj listi političara koji moraju da zauvijek odu u političku penziju bilo svojom odlukom bilo voljom građana na izborima.

Moramo se na sledećim izborima izboriti za prvu dobru vlast i možda ipak ubrzano pristupanje EU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve