Utorak, 19 Marta, 2024
Rubrika:

Gvozdenović – Pasareli: DPS će nastaviti da se bori za očuvanje građanske Crne Gore

Politički direktor DPS Branimir Gvozdenović sastao se sa šefom misije Evropske mreže organizacija za posmatranje izbora ENEMO Đanlukom Pasarelijem

Demokratska partija socijalista će svim svojim kapacitetima nastaviti da se bori za očuvanje Crne Gore kao građanske, multietničke i države koja stremi da postane članica evropske porodice, kao i za sve vrijednosti koje su iznijete u izbornom programu stranke, kazao je politički direktor DPS Branimir Gvozdenović na sastanku sa šefom misije Evropske mreže organizacija za posmatranje izbora ENEMO Đanlukom Pasarelijem.

Iz DPS su saopštili da su ENEMO posmatrači bili zaduženi za praćenje parlamentarnih izbora koji su održani 30. avgusta, a na sastanku je bilo riječi o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, odnosno atmosferi nakon izbora.

Pasareli je bio zainteresovan za stav Demokratske partije socijalista koja je krajnjim rezultatima parlamentarnih izbora, ostala najveća i najjača partija u Crnoj Gori.

“U izbornoj noći, nakon prebrojavanja većeg dijela glasova, DPS je održala pres konferenciju kojom je poslala poruku, kako građanima Crne Gore tako i svim međunarodnim partnerima, da će istrajati na svom putu da sačuva mir i suživot u državi, kao i da je pokazala da se na dostojanstven i demokratski način može ophoditi prema svim rezultatima izbora, pa i ovim gdje nije ostvarena pobjeda i očekivan rezultat”, podsjetio je Gvozdenović.

Istakao je da i je DPS svoju kampanju vodila u skladu sa principima koje baštini a koji se odnose na uvažavanje svih građana Crne Gore i njihovog prava da slobodno izraze svoju volju na izborima, što se nije moglo primijetiti u većini kampanja ostalih partija.

“Jasna razlika se može vidjeti iz činjenice da je DPS građanima ponudila konkretne predloge za dalje unapređenje zemlje kroz sveobuhvatan izborni program, dok se kod naše političke konkurencije ne uočava posvećenost te prirode”, rekao je Gvozdenović.

Takođe, on je istakao pokušaj da se na razne načine utiče na izbor građana, prije svega plasiranjem velikog broja lažnih vijesti, kao i velikim uticajem Srpske pravoslavne crkve i drugih zemalja na izborni proces u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve