Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

Poslanici Nikolić, Gvozdenović i Šehović prisustvovali Molitvenom doručku u Vašingtonu

I ovog puta, kako su naveli, na Molitvenom doručku, dominirale su poruke mira, ali i pozivi na slobodu i okončanje rata u Ukrajini

Poslanici Skupštine Crne Gore Andrija Nikolić, Branimir Gvozdenović i Damir Šehović, prisustvovali su 71. Molitvenom doručku koji je upriličen 2. februara u Vašingtonu (SAD).

“Na događaju u Vašingtonu, koji je okupio više od 1.500 uglednih zvanica, među kojima članove američkog Kongresa, političare, biznismene, vjerske lidere i druge renomirane goste iz cijelog svijeta, obratio se i predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden, sa porukom da snaga i odlučnost definišu Ameriku i u teškim vremenima”, saopšteno je iz Supštine Crne Gore.

I ovog puta, kako su naveli, na Molitvenom doručku, dominirale su poruke mira, ali i pozivi na slobodu i okončanje rata u Ukrajini.

“Ukrajinci ne dozvoljavaju očajanje i zahvaljujući hrabrosti ukrajinskih vojnika i pomoći prijatelja, imamo šansu da istjeramo zlo iz naše zemlje”, bila je ključna poruka koju je uglednim zvanicama iz preko 100 zemalja Svijeta, uputio ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Molitveni doručak koji se organizuje od 1953. godine, kada je ovakav događaj upriličen prvi put od strane tadašnjeg predsjednika SAD-a i jednog od pobjednika nad fašizmom, generala Ajzenhauera, ima za cilj da pomogne izgradnju mira u Svijetu, da jača lične odnose među liderima, kao i da produbi međunarodnu povezanost država kroz solidarnost i brigu jednih o drugima.

Poslanici Nikolić, Gvozdenović i Šehović su na marginama ovog planetarnog događaja, imali brojne bilateralne sastanke sa kongresmenima, senatorima, privrednicima i drugim značajnim zvaničnicima iz SAD.

U razgovorima na Kapitol hilu, poslanici Skupštine Crne Gore posebno su insistirali na tome da strateška saradnja Crne Gore sa SAD ima presudan značaj na planu dalje demokratizacije društva, i izlaska iz dvogodišnje institucionalne krize koja je usporila put zemlje ka EU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve