Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Gvozdenović sa ambasadorom Austrije: Neophodno izabrati sudije Ustavnog suda i kvalitetno sprovesti sve izborne procese

Na sastanku je razgovarano o procesu pristupanja Crne Gore EU, aktuelnoj političkoj situaciji u državi, s naglaskom na aktivnosti važne za evropske integracije Crne Gore

Predsjednik Odbora za evropske integracije Branimir Gvozdenović održao je sastanak sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori, Karlom Mihaelom Milerom. Na sastanku je razgovarano o procesu pristupanja Crne Gore EU, aktuelnoj političkoj situaciji u državi, s naglaskom na aktivnosti važne za evropske integracije Crne Gore, kao i o mogućnostima za unapređenje saradnje između parlamenata i parlamentarnih odbora dvije države.

“Predsjednik Odbora Branimir Gvozdenović istakao je potrebu intenziviranja pregovaračkog procesa Crne Gore sa EU, ali i jačanja kapaciteta administracije u odnosu na proces pregovora i politike EU. On je istakao da je neophodno održati entuzijazam građana za članstvo Crne Gore u EU, te osigurati sprovođenje svih reformi sa EU agende i donošenje odluka o važnim pitanjima, kao što je reforma izbornog zakonodavstva”, saopšteno je iz Skupštine.

Miler je istakao da je interes Austrije što skorija integracija država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, te da u tom cilju želi da pruži svu podršku koja je neophodna za dalje ostvarivanje napretka Crne Gore u pregovaračkom procesu.

Ambasador je iskazao spremnost za unapređenje saradnje i razmjene Parlamenta Austrije i Skupštine Crne Gore, između ostalog kroz razmjenu dobrih parlamentarnih praksi i iskustava u radu odbora za evropske poslove i stručne službe dva parlamenta.

“Sagovornici su se saglasili da je, sa političkog aspekta procesa pristupanja EU, izuzetno važno izabrati sudije Ustavnog suda i kvalitetno sprovesti sve izborne procese u državi”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
24.02.2023-15:16 15:16

…nemogu da vjerujem OVOGA sad puštate pred izbore…
kao siguran glas —razmislicu !
ma i govedo iz Rasove u delegaciju ,kad vidim -gadi mi se!