Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

GUNĐAJEV DAO SIGNAL: Operativci SS pojačavaju terensko-agitatorske aktivnosti pred izbore?

''Ovako javna poruka Gunđajeva je upućena prije svega vrhu operativne mreže SS koji čine direktor Prvoslav Perić i šef crnogorske filijale ove organizacije Jovan Mićović. Stoga u narednom periodu treba pratiti situaciju i očekivati pojačan subverzivni rad takozvane SPC, prije svega u Crnoj Gori i na Kosovu, gdje je Moskvi u interesu da podgrijava tenzije i pokuša da izazove nerede i sukobe''

Sve su jasnije indicije da će agitatorsko-propagandna ispostava zvaničnog Beograda i nezvanične Moskve, svetosavska sekta (SS) poznata i pod akronimom SPC, pojačati svoj operativni rad kako se bliži datum predsjedničkih izbora – 19. mart.

Takozvana SPC koja se licemjerno predstavlja kao vjerska organizacija duboko je zaglibila u političke vode i već decenijama je u Crnoj Gori najznačajniji faktor političke subverzije i aktivno radi na integraciji države u granice ”srpskog sveta”.

Signal da će operativni rad ove dobro organizovane parapolitičke, obavještajne ispostave Beograda biti pojačan, došao je u neđelju i to direktno iz moskovske operativne centrale.

Visokorangirani saradnik obavještajnih službi, prekaljeni operativac KGB-a, kodnog zvanja ”patrijarh moskovski i cijele Rusije” Kiril Gunđajev  čestitao je svom kolegi saradniku ruske SVR (Spoljno obavještajna služba), šefu svetosavske sekte (SS) Porfiriju Periću drugu godišnjicu od ustoličenja.

Međutim, čestitka Periću je bio samo izgovor Gunđajeva da pošalje veoma važni kodni signal za pojačavanje aktivnosti na subverziji Regiona, sa posebnim akcentom na krizno žarište Kosovo i Crnu Goru gdje se uskoro održavaju predsjednički izbori.

Gunđajev je u svojoj kodnoj poruci istakao brigu za pastvom koja „živi na svetoj zemlji Kosova i Metohije, u Crnoj Gori i na nizu drugih mjesta koja su sada izložena napadima neprijateljskih snaga“.

Perić, Gunđajev i Mićović: Operativni vrh najjačih agitatorsko-ratnohuškačkih organizacija koje djeluju u Regionu i Evropi

Jasno je da je visokorangirani operativac Kiril poslao poruku za aktiviranje mreže svetosavskih operativaca, koji djeluju na ovom prostoru.

”Kad god takozvane ruska i srpska pravoslavna crkva govore o ugroženosti, to je signal za pojačanu agitatorsku i ratnohuškačku aktivnost. Ovakvu izjavu Gunđajeva treba uzeti veoma ozbiljno jer po svemu sudeći predstavlja signal za aktiviranje operative SS”, rekli su naši izvori dobro upućeni u obavještajno-agitatorski rad paravjerskih organizacija, prije svih takozvane SPC.

Gunđajev je poruku poslao javno preko kremaljskih kanala za propagandu i hibridni rat koji slobodno djeluju u Srbiji i Crnoj Gori.

”Ovako javna poruka Gunđajeva je upućena prije svega vrhu operativne mreže SS koji čine direktor SS Prvoslav Perić i šef crnogorske filijale ove organizacije Jovan Mićović. Stoga u narednom periodu treba pratiti situaciju i očekivati pojačan subverzivni rad takozvane SPC, prije svega u Crnoj Gori i na Kosovu, gdje je Moskvi u interesu da podgrijava tenzije i pokuša da izazove nerede i sukobe”, navode naši izvori.

Kako smo već pisali u mini-feljtonu koji još uvijek nije završen, osim takozvane SPC, Ruska pravoslavna crkva (RPC) kao i Ukrajinska pravoslavna crkva (UPC) Moskovskog patrijarhata, predstavljaju primjer idealnih ispostava za subverzivna dejstva. Prostor Zapadnog Balkana je područje na kojem je uticaj obavještajno-bezbjednosne agitacije takozvanih ”crkava”, prije svih SS, izrazito prisutan već duži vremenski period.

Portal Aktuelno je pisao o vezi između Ruske pravoslavne crkve (RPC) njenog šefa Kirila Gunđajeva, sa svetosavskom sektom (SS) koja na teritoriji Zapadnog Balkana djeluje pod operativnim akronimom SPC, i njenim čelnicima Prvoslavom Perićem i Jovanom Mićovićem.

Takođe smo pisali o visokorangiranim rashodovanim operativcima kao što su pokojni Amfilohije Radović – ”Pukovnik” i njegovom i dalje aktivnom nasljedniku u operativnoj liniji Veliboru Džomiću – ”Vraču”.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
21.02.2023-06:47 06:47

Građaneri sviju vera i nacija se polako dižu na zadnje noge.Joj kad zabarjačite zastavama duginih boja, osvojićete većinu na izborima i popisu ! Narod vas obožava ! :)

dragan
21.02.2023-08:17 08:17

Svaka cast! Podrska!

Danka
21.02.2023-10:04 10:04

SS – SESELJEVI DEMOKRATE 90—tih Tražimo pripajanje Srbiji istorijskih i etničkih zemalja našeg naroda u Bosni, Slavoniji, Hercegovini, Lici, na Kordunu, u Baniji i u Kninskoj krajini“) ili Vojislava Šešelja („Mi se zalažemo za obnovu srpske države na Balkanu, koja će ujediniti sve srpske zemlje: današnju srpsku federalnu jedinicu, srpsku Makedoniju, srpsku Crnu Goru, srpsku Bosnu i Hercegovinu, srpski Dubrovnik, srpsku Dalmaciju, srpsku Liku, srpski Kordun, srpsku Slavoniju i srpsku Baranju“). Isto su poručivali i Radovan Karadžić, Amfilohije Radović i tzv. „otac nacije“ Dobrica Ćosić.

tivat
21.02.2023-13:06 13:06
Reply to  Danka

zaboravila si kozice draga da upises sjevernu i juznu koreju singapur i maleziju.

Danka
21.02.2023-15:51 15:51
Reply to  tivat

Kozice To sto ti ne znas cirilicu -ne znas ni citat srpske novine tvoj problem !! To pisu Srpske novine Danas .rs- text-Moc nacionalizma a za kozice – sjevernu i juznu koreju singapur i maleziju. nijesu jos objavili da su
trazili pripajanje -sacekaj sledeci Februar da objave !!!

Tara
21.02.2023-18:45 18:45

Treba im dati do znanja..da to ne rade..inace ce brzo doci na granici serbije..

Tara
21.02.2023-18:49 18:49

Ovi popovi proizvode mrznju..i rat..Oni se ne smiju uplecati u politici..DF..demokrate..SNP..su stalni popovski stanovnici..zato u CG vlada haos..mrznja..diktatura..i anarhija..

Zbog ovih se vraća
22.02.2023-02:10 02:10

Pa šta će… Zlu je priroda da zlo sije. Kad rodi posijano, onda se srpom skida, ako se ne skine iskoči Merlin. Posle ide čekić. Fin simbol taj srp i čekić, ne? (: