Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Grupa građana Cetinje: Premijer u parlamentu iznio skandalozne neistine

Previše je svjedoka bilo toga dana na cetinjskim ulicama da bi premijer svoju laž mogao prodati kao istinu

U nedostatku adekvatnoga odgovora suverenističkih partija na jučerašnje odgovore premijera Dritana Abazovića poslanicima Damiru Šehoviću i Draginji Vuksanović, ośećamo potrebu da iskažemo revolt protiv njegovoga demagoškog nastupa, zaobilaženja odgovora na suštinska pitanja i skandalozne laži u vezi s mirnim građanskim protestom 4-5. septembra prošle godine na Cetinju, poručuje grupa građana Cetinje, čije saopštenje prenosimo integralno:

“Nije tačno, gospodine Abazoviću, da je policija reagovala zato što su građani blokirali grad. Nego su građani reagovali na neviđeno prisustvo policije i na blokade koje su bili postavili na izlaz iz Cetinja.

Grad je bio u obruču policije! Građani su razbili barikade koje su postavili poslušnici koji su komandovali policijom u ime Joanikija Nedostojnoga, barikade koje su podśećale na sramno doba kad su pripadnici te iste ideologije usmjeravali cijevi prema Cetinju i dovodili Arkana u Cetinjski manastir. To što premijer Abazović može da ne zatrepne na iznijeti lažni izgovor da se opravda napad na goloruke građane – nije dovoljna potvrda da je rekao istinu.

Previše je svjedoka bilo toga dana na cetinjskim ulicama da bi premijer svoju laž mogao prodati kao istinu! Policija je terorisala ljude, brojnim prisustvom uoči protesta izazivala građansku nelagodu i bunt, čak zatvorila Hotel Grand usred međunarodnoga naučnog skupa koji je organizovao FCJK zbog čega su ugledni strani naučnici iz Evrope i svijeta morali pod pratnjom policije napuštiti hotel.

Svoju sramotu, premijeru Abazoviću, ne možete skriti prebacivanjem odgovornosti na učesnike protesta i lažnim argumentima o oružju, molotovljevim koktelima i sličnim šarenim lažama.

Zato vas pozivamo da crnogorskoj javnosti odgovorite ono što ste juče u Skupštini prećutali:

1. Ko su naoružani kriminalci i pripadnici stranih službi koji su boravili u Cetinjskom manastiru u dane ustoličenja? Ko im je omogućio ulazak u Cetinje, u manastir i ko to zataškava? Koji su bili razlozi njihovoga boravka u manastiru?

2. Jeste li jučerašnjom odbranom u Skupštini zapravo visokog policijskog funkcionera Petra Kneževića javno proglasili osobom koja u slobodno vrijeme širi laži jer ste njegov snimljeni razgovor koji potvrđuje da je koordinirao kriminalnim grupama u CG nazvali u suštini lažavinom? Učinili ste to svjesno jer lažavina u slobodno vrijeme ne povlači krivičnu odgovornost koju bi u demokratskoj zemlji povuklo priznanje policijskog funkcionera da koordinira kriminalce u akciji koja je usmjerena protiv mirnog, građanskog protesta. Time ste pokušali sakriti i vlastitu odgovornost jer ste u to vrijeme bili koordinator svih službi bezbjednosti.

3. Pošto rekoste juče da podržavate religijska prava svih, pitamo vas kad ćete Vi kao premijer i kad će Vlada Crne Gore omogućiti da mi Cetinjani sa svojim crnogorskim sveštenstvom uđemo i poklonimo se Sv. Petru, koji punih sto godina leži utamničen u Cetinjskom manastiru od strane onih kojima je Vaša vlast u Skupštini ozakonila to utamničenje?

Ne zaboravite, premijeru Abazoviću, građani su na Belvederu (a ne nijedna partija) oburdali izdajničku Vladu Zdravka Krivokapića čija ste Vi bili desna ruka. Pozivamo Vas da se dozovete pameti i da shvatite da ste premijer nezavisne Crne Gore a ne namjesnik pokrajine Vučićevog Otvorenog Balkana. Jer mi nećemo čekati na partijske direktive kao što ih ni na Belvederu nijesmo čekali!”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
28.05.2022-13:16 13:16

LAŽOV !
Prekomjerna sila policije ,prekomjerna upotreba suzavaca /kao magla nad gradom / bila je očigledna -spreman sam da svjedočim —kako mogu nenaoružani građani da budu prijetnja a policija do zuba naoruzana sa kriminalcima koji su dosli iz regiona i nacionalisticke kriminalne grupe koje je angažovala spc /koji su najvjerovatno bila naoružana…
SRAMNO PA IAKO JE OD PREMIJERA !

Sara
28.05.2022-22:17 22:17
Reply to  RIR

Malo su vas tukli, jako malo. Trebalo je da vas biju dok se ne userete jer samo tako treba sa teroristima koji pale gume i maltretiraju građane. U Americi bi vas pržili strujom.

Nikola
29.05.2022-06:02 06:02
Reply to  Sara

Eve i ja tebe sarice mlatim pendrekom, ma ti ne mogu nista. A u Americi bi te crnci ispendrekali da se useres do zavrat :)))))))))

gagi
28.05.2022-19:10 19:10

Moji dragi sugradjani pa sve sto je izrekao na Premijerskom satu(nadajmo se privemeni potrcko premijer) je cista laz i njegovo pravdanje,a najveca njegova laz je “da nema nistra protiv za Parpemntarnu istragu”tu laze kao pas,odmah je pokrenuo “masineriju”lazova,podrepnika,svetosavskih policajaca i njegovog miniistra iz Djiinovica,da “stvore njihovu istinu”nevjesto i na kretenski nacin se pravdao poslaniku Sehovicu koji ga stavio u dzep,no nista novo od Albanskog cetnika i podrepnika SPC i Vucica.

Neko tamo
28.05.2022-20:44 20:44

Zato sto čupavi uličar radi za picoustog dugoustog dritanka radi belgrade
Zar je to svima jasno a URA je proizdajnička partija kojuv ode škrbavi senilni miško kesedzija i debilni glupan zeljko govedo
Dritanka je spasila srpske poove zaustavila litije donijela pobjedu litijasima napao cetinjane 5 sep sastao se sa porfirijem sa amfilohije formirao vlast radi za vucica otvore balkan je li dovoljan dokaz

Sara
28.05.2022-22:19 22:19
Reply to  Neko tamo

Bolje i za Beograd nego za vas ustaše i balije.

Nikola
29.05.2022-06:03 06:03
Reply to  Sara

Kopiljankooooooo :)))))))) od vrsnijeg turskijeg cigana sto naskakase na babe i majke. Lijepo li te sacinjese :))))))))

Mirko
28.05.2022-23:41 23:41

Smanji malo. Dobices secer. Trebali su ih sve pohapsiti na celu sa Draginjom i Veljovicem. Da nesto ne dozvoli saka jada, koja se bila tada okupila, bilo bi smijesno.

Mirko
28.05.2022-23:46 23:46

Sta nam ti sve naprica. Sve zbrda-zdola. Ni ti ne znas sta si napisao. Nauci prvo da pises pa onda komentarisi.