Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Građanska inicijativa 21. maj: Jasnija vizija onih koji su se, zarad vlasti, udružili sa srpskim nacionalistima

Građankama i građanima Nikšića, kao i svima koji su nam se 13. jula pridružili u Nikšiću, čestitamo na dostojanstvenom obilježavanju najvećeg crnogorskog državnog praznika, saopštili su iz Građanske inacijative 21.maj ističući da nije, kako su objavili neki mediji, bilo drugog skupa na kojem je proslavljen 13. jul

Građankama i građanima Nikšića, kao i svima koji su nam se 13. jula pridružili u Nikšiću, čestitamo na dostojanstvenom obilježavanju najvećeg crnogorskog državnog praznika, saopštili su iz Građanske inacijative 21.maj ističući da nije, kako su objavili neki mediji, bilo drugog skupa na kojem je proslavljen 13. jul.

“Pod obilježjima jedne nacije i susjedne države, a uz povike protiv svih drugih, grupa ljudi svjesnih svoje inferiornosti pokušala je da osujeti praznično okupljanje. Zašto policija nije reagovala preventivno i spriječila njihove provokacije? Odgovor se, zapravo, krije u tezama medijskog koncerna koji se odavno srozao u profesionalnom i moralnom smislu, te u saopštenju koje od njih prepisuje neinventivna i pogubljena vrhuška GP URA”, naveli su iz GI 21. maj.

Tu se u istu ravan, kako kažu, žele dovesti srpski nacionalizam, koji je “malo opasniji”, i navodno “asimptomatski” crnogorski nacionalizam.

“I 13. jula u Nikšiću pokazalo se koliko je ovaj “biser” političke misli daleko od stvarnosti. Sada je, međutim, jasnija vizija onih koji su se, zarad vlasti, udružili sa srpskim nacionalistima: Crna Gora kao teritorija ispražnjena od duhovnog i istorijskog sadržaja, bez simptoma ozbiljne i uređene države…”, zaključuje se u saopštenju GI 21. maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve