Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Građanska akcija: Korumpirani poslanici i poslanice određuju MCP gdje će da ustoliči mitropolita Joanikija

''Predstavnici Evropske unije i ambasadori ćute na sistemsku korupciju biračkog prava jer imaju interes''

Korumpirani poslanici i poslanice, neustavne Skupštine Crne Gore, određuju Mitropoliji crnogorsko-primorskoj gdje će da ustoliči mitropolita Joanikija! Poslanici i poslanice su izabrani korupcijom i diskriminacijom biračkog prava, jer nisu izabrani na osnovu čl. 83 Ustava koji glasi: Skupštinu čine poslanici koji se biraju neposredno, na osnovu opšteg i jednakog biračkog prava i tajnim glasanjem, saopšteno je it Građanske akcije.

“Nijedan poslanik nije dobio ni jedan glas neposredno, ni jednog birača a postali su poslanici i to mjesec dana prije izbora. Da su birani neposredno u skladu sa Ustavom, da su građani baš njima dali najveći broj glasova, ne bi im padalo na pamet da se miješaju u poslove crkve, ovako moraju da ispunjavaju želje centara moći koji su ih izabrali za poslanike”, navodi se u saopštenju Građanske akcije.

Kažu i da svi poslanici znaju da su na tu poziciju došli korupcijom i diskriminacijom biračkog prava, a o tome su upoznate i ambasade.

“Predstavnici Evropske unije i ambasadori ćute na sistemsku korupciju biračkog prava jer imaju interes. Pitanje je da li bi ustavna narodna Skupština sačinjena na osnovu čl. 83 Ustava Crne Gore ispunila želje evropske unije koje im je ispunila neustavna korumpirana Skupština: Narodna ustavna Skupština vjerovatno ne bi priznala Kosovo, ne bi uvela Crnu Goru u NATO bez referenduma, ne bi uvela sankcije Rusiji, ne bi otpočela pregovore o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji da ne pita na referendumu građane da se izjasne jesu li za pristupanje EU, narodna skupština ne bi sada komplikovala poslovanje Mitropolije crnogorsko-primorske uz rizik da se građani međusobno suprostave”, navodi se u saopštenju.

Iz Građanske akcije kažu i da su odluku Ustavnog suda dostavili akademicima, udruženju pravnika, nevladinom sektoru, RTCG, privatnim medijima, Vladi, zaštitniku ljudskih prava te da svi ćute.

“Sve ovo ukazuje da Crna Gora nije suverena država već protektorat EU i stranih ambasada jer građanin ne može da ostvari vlast putem referenduma, Crna Gora nema Zakon o referendumu, ni preko poslanika jer ih građani ne biraju već predsjednici partija uz sugestije centara moći izvan zemlje”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Herceg
03.09.2021-17:17 17:17

Ovo su gluposti od stiva.Ja cu postaviti pitanje doticnom gospodinu.Kako to da je na referendumu za nezavisnost izaslo vise glasaca negosto ima gradjana?