Subota, 3 Juna, 2023
Rubrika:

Marković oslobođen optužbi u vezi događaja na Cetinju tokom ustoličenja Joanikija

Oslobođen po svim tačkama optužnice

Bivši zamjenik gradonačelnika Prijestonice Cetinje Petar Marković oslobođen je svih optužbi vezanih za dane ustoličenja 4. i 5. septembar 2021. godine.

”Posle godinu ipo dana saslušanja i sudskih procesa dolazi oslobađajuća presuda po svim tačkama optužbe. Optuženima su se ričišta vodila u specijalnom tužilaštvu, osnovnom tužilaštvu te u osnovnom sudu na Cetinju. Kvalifikacija za djela rušenje zaštitne ograde, gađanje kamenicama i bakljama pripadnike policije, vođenje neformalne grupe u cilju razbijanja policijskih formacija te nepostupanje po naređenju komandira, pala su u vodu”, kazao je Marković.

Kako je kazao, odlaganje sudskih procesa, promjene sudija, promjene svjedoka nijesu donijeli uspjeh nalogodavcima iz vrha vlasti.

”Koliko se neozboljno i površno ušlo u ovaj proces, pokazale su zavšne sudske presude koje su bivale različite, neki bi bili kažnjeni a neki oslobođeni, po istim tačkama optužbe. Na sva svoja izlaganja kazao sam da su vršioci vlasti na sraman način višednevno trovali prisutne građane, bačajući blizu 900 suzavaca, šok bombi i ko zna koliko gumenih metaka. Žalosno je to što je vlast nakon svega učinjenog, policajce tih dešavanja novčano nagradila a dostinu od njih u službi i unaprijedila kako bi prikrili svoju sramotu. Žao mi je načina na koji je ustoličenje obavljeno jer je bilo mnogo alternativnih rješenja kojima bi obije strane bile zadovoljne”, kazao je Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve